Hele makkelijke avond voor PSV in Den Haag: 1-6

17 november 2012
-
-

PSV kende een hele makkelijke avond in Den Haag. De ploeg leverde strijd en toonde plezier. Dat leverde uiteindelijk een 1-6 zege op voor PSV.

Al in de eerste twee minuten kreeg PSV via Mertens en Wijnaldum grote kansen. Het was Narsingh die de score openbrak na zichzelf simpel vrij te spelen. Vervolgens was het Strootman die na een zel opgezette aanval de bal over de keeper kon wippen. Mertens schoof de 0-3 binnen.

PSV bleef ook na rust scherp. Daardoor kon PSV de score verder doen oplopen. Het was Wijnaldum die voor de 0-4 tekende. Na de 0-4 zakte PSV wat terug. Prompt scoorde Vicento de 1-4 en leek ADO te geloven in meer. Een felle Advocaat zette zijn elftal weer op scherp. Dat leidde uiteindelijk nog tot de 1-5, een intikker van Derijck en de 1-6 van afstand van Engelaar. PSV kreeg dusdanig veel kansen dat ook dubbele cijfers niet vreemd waren geweest in Den Haag. Met 1-6 waren alle PSV'ers echter meer dan tevreden na afloop.

Ranglijst: 'Wij staan bovenaan!'

Opnieuw zongen de fans van PSV 'Wij staan bovenaan'. Door de 1-6 zege blijft PSV ook na dit weekend verzekerd van de koppositie in de eredivisie. De ploeg kan nu rustig voor de tv gaan bekijken of concurrenten nog punten gaan verliezen.

[video] Steijn: "PSV verdient alle credits"

[video] Advocaat: je zag de gretigheid van de training terug

Uitslag: 1-6 (0-3)

0-1 Luciano Narsingh ('14)
0-2 Kevin Strootman ('23)
0-3 Dries Mertens ('33)
0-4 Georginio Wijnaldum ('53)
1-4 Vicento ('62)