PSV de sterkste in topper tegen FC Twente: 3-0

9 december 2012
-
-

PSV wist zondag in het Philips Stadion eindelijk weer eens te winnen in een topper. Tegelijkertijd maakte het daarmee een einde aan de periode van vijf jaar zonder competitiezege tegen FC Twente. PSV was met afstand de sterkste en won verdiend met 3-0.

PSV begon fel aan de wedstrijd. Die goede openingsfase leidde echter niet tot een goal. FC Twente kon daarna beter in de wedstrijd komen en was via de counter een aantal keer erg gevaarlijk. PSV kwam zeven minuten voor rust op voorsprong. Manolev ging goed door en zorgde voor ruimte voor Narsingh die een niet te missen kans gaf aan Wijnaldum voor de 1-0.

In de tweede helft had PSV een groot overwicht. De ploeg creëerde een enorme reeks aan kansen. Met name Wijnaldum kreeg zeker drie 100% kansen op zijn tweede treffer. Ook Matavz en Lens waren er dichtbij. Doordat een doelpunt uitbleef bleef het lang spannend. Verdedigend had PSV het echter behoorlijk goed op orde. De ploeg streed voor elke meter en die wil om te winnen gaf uiteindelijk de doorslag.

De wedstrijd werd tien minuten voor tijd beslist door Matavz op aangeven van Strootman. even later werd het zelfs nog 3-0 toen Narsingh na een assist van Matavz doeltrof. De zege van PSV was dikverdiend en leidt opnieuw naar de koppositie.

Ranglijst: WIJ STAAN BOVENAAN!

PSV heeft op de ranglijst de koppositie weer overgenomen van FC Twente. Vitesse en FC Twente volgen nu op twee punten, Ajax volgt op drie punten.

[video] Sfeeractie bij opkomst spelers

[video] PSV - FC Twente 1 minuut stilte RIP Richard Nieuwenhuizen

[video] Indrukwekkende stilte PSV-Twente

[video] Strootman: PSV had "absolute wil om te winnen"

FC Twente: Tadic

Boy Waterman, Stanislav Manolev, Timothy Derijck, Marcelo, Wilfred Bouma, Atiba Hutchinson, Georginio Wijnaldum, Kevin Strootman, Luciano Narsingh, Tim Matavz, Jeremain Lens

Opstelling FC Twente

Boschker, Rosales, Douglas, Bengtsson, Schilder ('54 Braafheid), Janssen ('67 Gyasi), Brama, Fer, Tadic, Bulykin, Chadli

Boer zoekt bier: PSV - FC TwentePSV BHS: Foto's PSV - FC Twente 3-0
PSV Ultras: PSV - fc twenteLighttown Madness.n: Eendracht maakt macht!

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 15 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  7 3-0 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 8.28. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.