Makkelijke zege op Groningen maar pijnlijk verlies van Robben

11 april 2004
-
-

PSV behaalde een makkelijke zege op FC Groningen. In het Philips Stadion hield PSV met 5-0 de score nog beperkt. Het was vooral Mateja Kezman die zich toonde door de eerste drie goals voor zijn rekening te nemen. Nadat hij gewisseld werd zorgde zijn vervanger Jan Vennegoor of Hesselink nog voor de vierde van de middag. In blessuretijd zorgde Vonlanthen uit een voorzet van van Bommel nog voor de vijfde treffer.

De wedstrijd werd echter overschaduwd door het wegvallen van Arjen Robben. Hij maakte na 53 minuten zijn rentree in het elftal, maar moest een kwartier later alweer uitvallen met dezelfde hamstringblessure.

Positief was de rentree in de basis van Dennis Rommedahl. De Deen zorgde al na vijf minuten voor de assist waaruit kezman scoorde. Dat betekende ondanks zijn lange afwezigheid alweer zijn achtste assist van het seizoen. Een perfecte voorzet waarvoor hij zijn directe tegenstander niet eens voor hoefde te passeren. Kezman kopte de bal vevrolgens mooi hoog in de verre hoek achter de keeper.

PSV kan weer ademhalen; drie punten (+doelsaldo) voorsprong op Feyenoord

PSV kan weer even ademhalen in de strijd om de tweede plaats op de ranglijst. Terwijl PSV ruim won van FC Groningen, kwam Feyenoord in de eigen Kuip niet verder dan een -11 gelijkspel tegen Ajax. Dat gelijkspel kwam ook pas in de laatste minuut tot stand via een doelpunt van Kuyt. PSV heeft nu drie punten voorsprong op Feyenoord. Daarnaast heeft PSV een veel beter doelsaldo dan de Rotterdammers. Het mag in de resterende vijf wedstrijden dus nog drie punten verliezen om verzekerd te zijn van de tweede plaats en daarmee voorronde Champions League.

De achterstand op Ajax is dit weekend 'geslonken' tot tien punten.

1. Ajax 29 69 66-28
2. PSV 29 59 74-26
3. Feyenoord 29 56 54-34
4. Heerenveen 29 54 44-31
5. AZ 29 52 53-34

Drama voor Robben en voor PSV; rentree duurt slechts kwartier

De wedstrijd tegen Fc Groningen zal herinnerd blijven als het drama voor Arjen Robben. In de 53ste minuut mocht hij Rommedahl vervangen die een uitstekende rentree in de basis achter de rug had. Zijn rentree duurde echter maar een klein kwartier. In volle ren aan de linkerkant schoot het ogenschijnlijk na dat kwartier weer in de hamstringdvan zijn rechterbeen. Hij werd vervolgens het veld afgedragen door de PSV dokter en materiaalman. Een enorme domper voor de linkeraanvaller die waarschijnlijk weer voor langere tijd uit de roulatie zal zijn. Zijn belangrijke inbreng in de UEFA Cup lijkt er dus niet meer in te zitten. Het is daarbij te hopen dat met de blessure geen gevolgen heeft voor eventuele clausules in het contract met Chelsea.

Al 7 maanden geen penalty voor PSV

Tijdens RKC Waalwijk - PSV beklaagde Kezman zich al bij de scheidsrechter in niet mis te verstane bewoordingen dat PSV al meer dan een half jaar geen penalty meer had gekregen. Ook tegen FC Groningen waren er drie momenten waar een penalty aan PSV gegeven had kunnen worden. Alle drie de keren werd deze niet gegeven door scheidsrechter Van Egmond. PSV heeft dit seizoen nog maar 1 penalty meegekregen, thuis tegen FC Utrecht op 13 september 2003.

Opstelling PSV

Ronald Waterreus, Kasper Bogelund, Jurgen Colin, Wilfred Bouma, Young-pyo Lee, Dennis Rommedahl ('53 Arjen Robben ('70 Johann Vonlanthen)), Mark van Bommel, Johann Vogel, John de Jong, Ji-sung Park, Mateja Kezman ('67 Jan Vennegoor of H.)

Opstelling FC Groningen

Lambers, Elshot, Kruiswijk, Schoenmakers, v.d.Linden, Smit, Flor?n, Hugo ('78 Axwijk), De Witte, Salmon ('46 Fr?nkel), Drent

PSV on Tour: PSV - FC Groningen Acht on Tour: KEZMAN !!!!!!!!!!!!!!!!!Mierlohout on Tour: Foto's PSV - FC Groningen
PSV Zuipsite: Foto's PSV - FC GroningenVroomshoop on Tour: Foto's PSV-GrunEindhoven de gekste: Foto's PSV - FC Groningen
PSV.nl: Fotoverslag van PSV-FC Groningentrotsvanhetnoorden.nl: Foto's PSV - FC GroningenDe Mortel On Tour: Kezza's warming up - met update !!!
Vak OO picture page: PSV - FC GroningenPSVmovies.tk: De 5 doelpunten tegen GroningenDIPO.tv: videoreacties na afloop

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 20 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.