Matig PSV mag blijven hopen door 1-3 zege in Tilburg

6 april 2013
-
-

PSV mag blijven hopen na een 1-3 zege in Tilburg. Tegen een door tien blessures zwaar gehavend Willem II duurde het lang voordat PSV het verschil kon maken.

PSV gaf verdedigend nauwelijks iets weg. Aanvallend was de ploeg echter totaal onmachtig tegen de hekkensluiter van de eredivisie. Slechts een paar keer kwam de ploeg er goed doorheen. Omdat het voetballend niet lukte, moest de ploeg het hebben van de individuele momenten. Zo'n moment was er op slag van rust toen Mark van Bommel van grote afstand binnenschoot. De aanvoerder had zijn ploeg al 45 minuten op sleeptouw genomen en zette zijn ploeg vervolgens ook eigenhandig op voorsprong.

Tien minuten na rust viel uit het niets de gelijkmaker. Peters was bij een voorzet scherp dan Van Bommel en kopte de 1-1 binnen. Daarna was er de nodige onrust in het elftal. Willem II ging er in geloven en stichtte met hoge ballen in het strafschopgebied enkele malen voor gevaar.

Halverwege de tweede helft herpakte PSV zich en zette het steeds meer druk op Willem II. Dat leidde een kwartier voor tijd uiteindelijk tot de 1-2 van Toivonen via een hard schot in het strafschopgebied. De 1-3 viel vervolgens ook nog door een kopbal van de vrijstaande Derijck. Daarmee kon PSV opgelucht ademhalen. Qua voetbal zal de ploeg volgende week tegen Ajax echter uit een heel ander vaatje moeten tappen om een kans te maken.

Zevende zege in vijftien uitduels

PSV behaalde met de zege in Tilburg de zevende zege in vijftien uitduels. Het is de eerste uitzege sinds januari in Almelo.

Ranglijst: PSV blijft tweede

PSV blijft door de zege tweede op de ranglijst. De ploeg blijft Vitesse op doelsaldo voor. Feyenoord volgt op een punt. Ajax kan zondag weer op drie punten voorsprong komen indien het thuis van Heracles weet te winnen.

Nijhuis: 'Spelers vroegen of ik een ander T-shirt aan wilde doen'

Scheidsrechter Nijhuis zorgde in de eerste helft voor de nodige verwarring. Zijn paarse shirt leek nogal op het blauwe shirt van PSV. 'Je kiest het shirt dat zowel van de spelers als keepers onderscheidend is. In de kleedkamer onder de lamp leek het paars erg onderscheidend van het blauw van PSV. Halverwege de eerste helft bleek dat er verwarring was,' aldus Nijhuis voor de camera van Eredivisie Live. 'Spelers vroegen of ik een ander shirt aan wilde trekken. Van Bommel schoot de bal naar me toe, zag ik. Ik heb hem gezegd me niet meer aan te spelen. Toen had ik aangegeven in de rust van kleur te wisselen. Toen werd het geel. Ja, net als keeper Waterman. Maar dat was een betere optie dan het paars.'

Willem II: Cornelisse

Boy Waterman, Atiba Hutchinson, Timothy Derijck, Marcelo, Jetro Willems, Mark Van Bommel, Ola Toivonen, Kevin Strootman ('88 Oscar Hiljemark), Georginio Wijnaldum ('69 Memphis Depay), Tim Matavz ('87 Jurgen Locadia), Jeremain Lens

Opstelling Willem II

Meul, Van Buuren, Haastrup, Peters, Cornelisse, Van Zeelst, Guyt, Haemhouts ('27 Brands), Misidjan, Joachim, Hocher ('77 Snijders)

PSV Ultras: Willem II - PSVBoer zoekt bier: Willem II - PSV

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 46 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.