PSV kan streep door titel zetten: 2-3

14 april 2013
-
-

PSV lijkt definitief een streep te kunnen zetten door de titelaspiraties. De ploeg kreeg een laatste kans thuis tegen koploper Ajax. In een spannende maar kwalitatief niet beste wedstrijd ging PSV uiteindelijk met 2-3 onderuit. Twee keer kwam PSV terug van een achterstand, de derde fout achterin werd de ploeg fataal.

PSV begon fel aan de wedstrijd. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg Ajax steeds meer grip op de wedstrijd. Halverwege de eerste helft kreeg Ajax een aantal kansen op rij, die waren aan Fischer niet besteed. Vervolgens was het Sigthorsson die profiteerde van een ongelukkige bal van Van Bommel. PSV probeerde zich te herpakken. Nog voor rust leverde dat de gelijkmaker op. Strootman liep over Eriksen en gaf voor de keeper de bal aan Lens. Die kon nog net scoren voordat Alderweireld hem werkelijk torperdeerde. Kuipers verzuimde daarbij rood te geven.

In de tweede helft was het opnieuw Ajax dat op voorsprong kwam. Eriksen kon ongehinderd doorgaan en de bal in de korte hoek schieten. PSV leek even rijp voor de schoot. Omdat Ajax niet doordrukte, bleef PSV in de wedstrijd. De 2-2 kwam vervolgens uit een vrije trap van Mertens. De inzet eindigde op de paal, vanuit de rebound was Lens trefzeker. In die fase leek PSV zelfs te mogen hopen op de winnende treffer.

Vanuit de counter voltrok Ajax het lot over PSV. Boerrigter werd op snelheid weggestuurd. Invaller Pieters had alle tijd om het gevaar onschadelijk te maken. Hij aarzelde en zag vervolgens Boerrigter heel beheerst de beslissende 2-3 binnenschuiven.

Ranglijst: PSV zakt naar derde plaats

PSV is naar de derde plaats op de ranglijst gezakt. Met nog vier duels te gaan staat de ploeg zes punten achter op Ajax en eentje op Vitesse.

[video] Advocaat: Ajax heeft het beter gedaan

[video] March of Madness 2013

[video] Lens: we hebben niet geprobeerd te voetballen

[video] Van Bommel: "Als je verliest, valt het nooit mee"

Ajax: Fischer

Boy Waterman, Atiba Hutchinson, Timothy Derijck ('80 Memphis Depay), Marcelo, Jetro Willems ('73 Erik Pieters), Mark Van Bommel, Ola Toivonen, Kevin Strootman, Georginio Wijnaldum ('66 Tim Matavz), Jeremain Lens, Dries Mertens

Cillessen, Van Rhijn, Alderweireld, Moisander, Blind, De Jong, Poulsen, Eriksen, Schone ('75 Boerrigter), Sigthorsson ('86 Hoesen), Fischer ('69 Babel)

Boer zoekt bier: PSV - AjaxPSV BHS: Foto's MoM & wedstrijd
PSV Ultras: PSV - 020

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 3 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  3 2-2 (1-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.46. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.