PSV wint met 5-2 van FC Groningen

27 april 2013
-
-

PSV heeft de thuiswedstrijd tegen FC Groningen makkelijk gewonnen. Bij rust was de stand al 5-0 na ene uitstekende eerste helft. Het zou uiteindelijk 5-2 worden.

PSV nam vanaf het begin het heft in handen. De ploeg speelde scherp en zette steeds goed druk. FC Groningen wist verdedigend bij vlagen niet waar het het zoeken moest. PSV was daarbij erg trefzeker. Uit een assist van Mertens wist Matavz de score te openen, eindelijk weer eens een treffer voor de Sloveen. Vervolgens kreeg PSV ene penalty na een charge op Mertens. De Belg benutte het buitenkansje zelf. Mertens vervolgde zijn succesvolle avond met een assist op Lens voor de 3-0. De 4-0 kwam op naam van Van Bommel die tijdens de wedstrijd langdurig werd toegezongen. Op slag van rust viel ook de 5-0 nog door opnieuw Lens.

Na rust wist PSV nog slechts bij vlagen te boeien. De 6e en 7e treffer en daarmee het bereiken van de 100 doelpuntengrens in de competitie bleef verrassend uit ondanks de mogelijkheden daartoe. PSV verloor de scherpte en moest mede door fouten van Marcelo toezien hoe De Leeuw nog twee keer tegen kon scoren. De tweede helft typeerde daarmee het seizoen van PSV.

Ranglijst: PSV houdt tweede plaats in eigen hand

PSV blijft door de 5-2 zege op FC Groningen tweede op de ranglijst. De ploeg houdt de tweede plaats in eigen hand. Ze zullen daarvoor de resterende wedstrijden tegen NEC (thuis) en FC Twente (uit) waarschijnlijk moeten winnen.

Uitslag: 5-2 (5-0)

1-0 Tim Matavz ('4)
2-0 Dries Mertens ('6, penalty)
3-0 Jeremain Lens ('13)
4-0 Mark Van Bommel ('41)
5-0 Jeremain Lens ('45)
5-1 De Leeuw ('56)
5-2 De Leeuw ('75)