PSV wint met 4-2 van NEC en stelt 2e plaats veilig

5 mei 2013
-
-

PSV heeft dankzij een moeizame 4-2 zege op NEC de tweede plaats en daarmee voorronde van de Champions League veilig gesteld. Dat gebeurde volledig in stijl van dit seizoen.

De ploeg leek net als tegen FC Groningen een makkelijke middag tegemoet te gaan. PSV was fel en zette druk op de tegenstander. Al na negen minuten kwam de ploeg op voorsprong toen Bovenberg een voorzet achterover in eigen doel kopte. Het duurde vervolgens lang voordat PSV de 2-0 kon maken, de honderdste van het seizoen. Het was Toivonen die die eretreffer na een scrimmage op zijn naam kon zetten.

In de tweede helft leek PSV uit te kunnen lopen naar een grote zege. Het tegendeel was echter waar. Hoewel de ploeg aanvallend zijn kansen bleef houden, zakte de ploeg verdedigend weer door de mand. Op de counter werd NEC gevaarlijk. Marcelo liet zich wegzetten waarna Van der Velden de aansluitingstreffer kon maken. NEC ging er vervolgens in geloven. Veertien minuten voor tijd leidde dat tot ongeloof van velen tot de gelijkmaker van Amieux.

Ondanks de gunstige resultaten op de andere velden leek PSV het weer volledig onnodig te verspelen. Dat liet de ploeg echter niet gebeuren. PSV zette aan voor een slotoffensief. Twee minuten later stond de ploeg alweer op voorsprong. Babos kon twee schoten nog blokkeren, maar moest vervolgens toezien hoe Lens uit de rebound kon binnentikken. Met 3-2 bleef het spannend tot het einde. Ver in blessuretijd zorgde Locadia uiteindelijk voor de beslissende 4-2.

Toivonen maakt 100e

Ola Toivonen scoorde vanmiddag tegen NEC de 100e eredivisietreffer van PSV dit seizoen. De Zweed volgt hiermee Chris van der Weerden op, die hetzelfde deed in 1999/2000. Ook Rene van der Gijp en Wim Kieft scoorden ooit een 100e eredivisiegoal voor PSV.

[video] Advocaat: voor PSV geweldig om voorronde CL te halen

[video] Van Bommel: alles was geoorloofd om de 2e plaats vandaag al veilig te stellen

PSV: Jeremain Lens

Boy Waterman, Atiba Hutchinson, Marcelo, Wilfred Bouma ('86 Timothy Derijck), Jetro Willems, Mark Van Bommel, Ola Toivonen ('77 Georginio Wijnaldum), Kevin Strootman, Jeremain Lens, Tim Matavz ('68 Jurgen Locadia), Dries Mertens

Opstelling NEC

Babos, Bovenberg ('73 Will), Van Eijden ('81 George), Cmovs, Conboy ('85 Platje), Palsson, Van der Velden, Koolwijk, Foor, Falkenburg, Amieux

PSV BHS: CL en donderdag beker!Boer zoekt bier: PSV - NEC

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  5 4-0 (2-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.53. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.