Na twee seizoenen eindelijk weer zege in openingswedstrijd PSV: 2-3

3 augustus 2013
-
-

Na twee seizoenen begonnen te zijn met een nederlaag wist het piepjonge nieuwe elftal van PSV de openingswedstrijd wel te winnen. PSV won met 2-3 bij ADO Den Haag na een 0-3 voorsprong.

ADO begon fel aan de wedstrijd, maar na een minuut of vijf kreeg PSV controle over de wedstrijd. Het was Schaars die op prachtige wijze Wijnaldum lanceerde. De aanvoerder kon beheerst in de verre hoek binnentikken. Vervolgens zag PSV bij een voorzet Holla de bal in de verre hoek in eigen doel koppen, een meevaller voor de Eindhovenaren. Na een half uur spelen rondde Willems een een-twee af met een solo door de defensie van ADO en de 0-3.

Na de 0-3 werd PSV slordiger. Dat leverde prompt vlak voor rust de 1-3 op van diezelfde Holla. In de tweede helft was het niveau lager. PSV probeerde de wedstrijd dood te maken en dat lukte redelijk. de ploeg kwam weinig in de problemen maar kon zelf ook het verschil niet echt meer maken. ADO zette in de slotfase aan voor het Haags kwartiertje. Onder druk kreeg de jonge ploeg van PSV het moeilijk. Ze leken redelijk stand te houden tot Bruma in de fout ging. De 2-3 van Van Duinen leverde in het vervolg nog onnodig billenknijpen op. De ploeg kon de zege echter wel over de streep trekken.

Ranglijst: PSV voorlopig op doelsaldo op tweede plaats

Op de ranglijst posteert PSV zich na de 2-3 zege op ADO den Haag voorlopig als tweede. Ajax heeft met 3-0 een beter doelsaldo.

Jongste PSV ooit tegen ADO Den Haag

De basiself van Phillip Cocu tegen ADO Den Haag was het jongste PSV ooit in de historie van de club. Met een gemiddelde van 21 jaar en twee maanden was de basis nog een stukje jonger als in het duel tegen Zulte Waregem. Matavz was vervangen door Locadia, Brenet door Arias.

Wijnaldum: 'hier moeten we van leren'

Aanvoerder Georginio Wijnaldum zag in de zege van PSV uit bij ADO den Haag vooral een leermoment in het ontwikkelingsproces van PSV. PSV kwam met 0-3 voor, maar moest in de slotfase uiteindelijk toch even billenknijpen. 'We roepen het over onszelf af', zo gaf hij aan voor de camera van Fox Sports. “Je maakt drie goede goals. Dan moet je hun laten komen en van de ruimte profiteren. We laten ze toch weer terugkomen naar 3-1. Dan weet je dat het moeilijker wordt. Hier moeten we wel van gaan leren. Dit mag niet vaker gaan gebeuren in de competitie.”

Cocu: blij met de drie punten, redelijk tevreden met het spel

Phillip Cocu liet voor de camera van Fox Sports weten blij te zijn met de drie punten. Over het spel was hij 'redelijk tevreden'. "We begonnen goed. Na 5 a 10 minuten kregen we grip op de wedstrijd, hebben we goed gespeeld. Aan de slotfase van de eerste helft werden we te gemakkelijk, teveel tierelantijntjes die ik niet wil zien. Een tegengoal hing in de lucht en was terecht. In de rust aangegeven dat je zo'n uitwedstrijd dan neutraal moet maken, zeker na een midweekse wedstrijd, en kijken of je van daaruit de 1-4 kan maken. Ik vind dat we dat in de tweede helft wel prima gedaan hebben. Tot aan de laatste minuten. We kregen moeite toen ADO alle risico ging nemen, dan zit je hem wel even te knijpen. Maar tot dat moment was ik vrij rustig in de tweede helft."

"We zijn blij met de drie punten, dat is een goede start van de competitie. We kunnen nu vooruit gaan kijken."

Opstelling ADO Den Haag

Coutinho, Malone ('65 Supusepa), Wormgoor, Beugelsdijk, Meijers, Jansen, Holla, Van Haaren, Gouriye ('46 Schet), Van Duinen, Cabral

15  4 0-3 (0-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.83. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.