PSV wint met 3-0 van Go Ahead Eagles

17 augustus 2013
-
-

PSV heeft ook de derde wedstrijd op rij gewonnen. Na een moeizame start werd Go Ahead Eagles met 3-0 verslagen. Jozefzoon, Hiljemark en Depay waren de doelpuntenmakers voor PSV.

PSV begon moeizaam aan de wedstrijd. De Eagles zetten vanaf het begin druk en PSV had het daar moeilijk mee. De ploeg wist niet goed hoe het de wedstrijd onder controle kreeg. Dat leverde de Eagles hoekschoppen en kansen op. Doelman Zoet behoedde PSV met enkele goede reddingen van een achterstand. PSV kwam na een half uur spelen steeds beter in de wedstrijd. Dat leverde direct een reeks goede kansen op voor onder andere Matavz en Depay. Room keepte bij Go Ahead echter de eerste helft de wedstrijd van zijn leven.

Na rust kwam PSV binnen een paar minuten op voorsprong. Matavz kreeg de bal met een gelukje mee, ging goed door en gaf Jozefzoon de gelegenheid om bij de eerste paal binnen te tikken. Binnen tien minuten was het 2-0 en was de wedstrijd gespeeld. Van net buiten het strafschopgebied kon Hiljemark geheel vrijstaand snoeihard binnenschieten. De promovendus probeerde daarna nog wel te voetballen, maar kon het PSV niet echt lastig meer maken. In de slotfase zorgde Depay nog voor de 2-0 uit een vrije trap van 25 meter afstand. Daarmee kreeg hij alsnog zijn goal nadat diverse kansen op Room waren gestuit, de paal of net langszij gingen.

Ranglijst: PSV blijft koploper eredivisie

PSV blijft ook na de derde wedstrijd koploper in de eredivisie. De ploeg won thuis met 3-0 van Go Ahead en heeft daardoor het volle pond van negen punten uit drie duels. De ploeg versterkte verder het doelsaldo. FC Groningen, dat na twee duel sook nog ongeslagen was, verloor zelf ruim van Cambuur en haakte bovenin af.

Clubrecord PSV: PSV scoort 32 eredivisieduels op rij

Met de 3-0 zege tegen Go Ahead Eagles heeft PSV een eigen clubrecord verbroken. De ploeg wist 32 competitieduels op rij te scoren. September vorig jaar bleef PSV voor het laatst in de eredivisie zonder doelpunt.

Opstelling Go Ahead Eagles

Room, Amevor, Vriends, Van der Linden, Schenk, Rijsdijk ('62 Falkenburg), Overgoor, Turuc ('62 Lambooij), Antonia ('79 Kavak), Kolder, Houtkoop

PSV BHS: 3 punten tegen EaglesBoer zoekt bier: PSV - Go Ahead Eagles
PSV Ultras: PSV - Go Ahead Eagles

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.