PSV HAALT UIT TEGEN AJAX: 4-0

22 september 2013
-
-

PSV heeft in eigen stadion hard uitgehaald tegen Ajax. De ploeg won met 4-0 en liet daarmee nog diverse goede kansen onbenut. PSV hoefde niet eens groots te spelen, maar knokte wel als team voor elke meter.

Na de eerste minuten voor Ajax nam PSV het heft in handen in het Philips Stadion. De ploeg wist keer op keer vroegtijdig balverlies van Ajax af te dwingen en kon vervolgens in de omschakeling profiteren van zeer veel ruimte voorin. PSV had echter het vizier niet op scherp. De ploeg kreeg diverse grote kansen, maar onder andere Toivonen en Depay verzuimden te score. Naarmate de eerste helft vorderde nam Ajax steeds meer controle over de wedstrijd. Dat leverde af en toe mogelijkheden op. Bij rust was de stand nog steeds 0-0.

Na rust ging het gelijk op tot aan de goal van PSV. Bij een inzet van Depay grabbelde Vermeer, Matavz was er als de kippen bij om de 1-0 binnen te tikken. Daarna speelde PSV Ajax dol. Elke aanval was gevaarlijk. Willems kapte een paar minuten later Schone uit, kwam naar binnen en schoot via Moisander de 2-0 binnen. Drie minuten later liep Hiljemark zich bij een aanval heel slim vrij. Park legde de bal op hem terug in het strafschopgebied en zag de Zweed knap scoren. Het slotakkoord was voor Park die slim in de ruimte liep en voor de 4-0 zorgde. In de laatste 20 minuten geloofde PSV het wel en bespaarde het Ajax een nog grotere blamage.

PSV weer terug als koploper

PSV is na de 4-0 zege op Ajax weer terug aan de kop van de ranglijst. De ploeg profiteerde optimaal van de nederlaag van PEC Zwolle. De voorsprong op PEC bedraagt nu twee punten. Ajax volgt als zevende op vier punten.