Eerste nederlaag van seizoen in voetbalgevecht; 2-1

28 september 2013
-
-

PSV heeft uit in Alkmaar de eerste nederlaag van het seizoen opgelopen. AZ was met 2-1 te sterk.

AZ was vanaf het begin de betere ploeg. De ploeg creëerde diverse goede kansen en vond Zoet op haar weg. Het was dan ook niet verrassend dat AZ op een 1-0 voorsprong kwam, Viergever kopte hard binnen. In het vervolg kwam PSV beter in de wedstrijd. Tien minuten voor rust kwam PSV op gelijke hoogte. Memphis Depay schoot een vrije trap prachtig hard in de kruising.

In de tweede helft nam AZ weer het heft in handen. De thuisploeg had de betere van het spel, had steeds de tweede bal te pakken. Na ene klein uur viel de 2-1. Johansson profiteerde van onoplettendheid en lobde de bal in een keer knap over de enkele meters voor zijn doel staande invaller Tyton. In het vervolg raakte PSV het overzicht kwijt. De ploeg kwam niet meer aan goed voetballen toe, spelde te gehaast. AZ was daardoor nog gevaarlijker dan PSV in de slotfase. De gelijkmaker heeft er dan ook eigenlijk niet meer ingezeten, op een grote kans van Matavz na.

Koppositie op de tocht voor PSV

Na de nederlaag uit bij AZ staat de koppositie nadrukkelijk op de tocht voor PSV. PEC Zwolle gaat PSV bij een zege morgen voorbij op de ranglijst (thuis tegen NAC). Ook FC Twente gaat PSV op doelsaldo voorbij indien ze met twee doelpunten verschil van FC Groningen winnen.

Opnieuw puntenverlies in uitwedstrijd voor PSV

Voor PSV betekent de nederlaag in Alkmaar de derde uitwedstrijd op rij dat de ploeg niet weet te winnen. na een 2-3 zege in Den Haag, eindigden duels tegen achtereenvolgens Heracles en FC Twente in een gelijkspel. De vierde uitwedstrijd ging dus verloren.

Opstelling AZ

Esteban, Johansson, Gouweleeuw, Viergever, Gorter ('48 Haps), Gudelj, Ortiz, Henriksen ('46 Elm), Beerens, Johansson, Martens

Randstadphoolies.nl: AZ-PSV 2-1PSV BHS: Awaydays Alkmaar
Boer zoekt bier: AZ - PSV

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.