PSV onderuit in Groningen: 1-0

20 oktober 2013
-
-

PSV is er opnieuw niet in geslaagd een uitwedstrijd te winnen. De ploeg ging uiteindelijk met 1-0 onderuit door een doelpunt van Kostic in de vijftigste minuut.

In een open eerste helft waren de meeste kansen voor PSV. Onder andere Depay, Bakkali en Toivonen hadden kansen om PSV op voorsprong te zetten. PSV kende echter opnieuw een gebrek aan scorend vermogen. Dat werd gekoppeld aan twee buitenspelers die continu voor hun eigen kans gingen, waardoor PSV het volledig van individuele acties moest hebben.

Na rust kreeg Depay een opgelegde mogelijkheid op de openingstreffer. Het was vervolgens Kostic die aan de andere kant voor de 1-0 zorgde. PSV bleef sterker, maar over en weer waren er kansen op meer. De beste kansen bleven voor PSV, maar de verdiende gelijkmaker zou niet meer vallen.

Ranglijst: PSV blijft tweede, maar verliest op concurrentie

PSV blijft na de nederlaag tweede op de ranglijst. De ploeg verliest echter een punt op de belangrijkste concurrenten FC Twente, Ajax en Feyenoord.

Cocu: 'wel heel tevreden over on spel, gedomineerd en 10 tot 12 kansen gecreerd'

Phillip Cocu was uiteraard niet blij met de nederlaag, maar was voor de camera van Fox Sports wel content met het spel van zijn ploeg. 'Ik kan alleen maar heel tevreden zijn over hoe we gespeeld hebben. We waren veruit de betere ploeg. We hebben eigenlijk de gehele wedstrijd gedomineerd. Ontzettend veel kansen gecreëerd, maar niet gescoord. Een van de weinige spaarzame momenten die Groningen kreeg hebben ze benut. Overigens vanuit een situatie waarin een belachelijke vrije trap gegeven wordt. Daar stonden we niet goed te verdedigen. De 1-0 is heel zuur, als je ziet dat je zo'n goede wedstrijd speelt en in een uitwedstrijd. Ik denk dat we wel tien tot twaalf goede kansen hebben gecreëerd. Dan loop je tegen een nederlaag op die zeer onverdiend is.'

Opstelling FC Groningen

Bizot, Magnasco, Kappelhof, Botteghin, Wijnaldum, Kieftenbeld, Chery ('86 De Leeuw), Hiariej ('76 Lindgrej), Adorjan ('61 Zivkovic), Van der Velden, Kostic

Boer zoekt bier: FC Groningen - PSV

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 3 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  3 1-1 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.45. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.