Strijdend PSV opnieuw hard onderuit: 2-6 tegen Vitesse

7 december 2013
-
-

Een strijdend PSV is opnieuw tenonder gegaan. In het Philips Stadion kreeg de ploeg met maar liefst 2-6 een pak slaag. Na het uitvallen van Stijn Schaars zakte de ploeg ver weg.

Op basis van felheid en agressie was PSV in de eerste helft de bovenliggende partij. PSV zat er steeds tussen en kon zo de controle afdwingen. Zonder het vertrouwen liet de ploeg al zien met feelheid en agressie heel ver te kunnen komen. Alleen de laatste eindpass ontbrak. Daardoor kon het komen dat Vitesse compleet tegen de verhouding in van een verdedigingsfout kon profiteren en via Piazon op 0-1 kon komen. De al zoveel geplaagde ploeg van PSV kon opveren en op slag van rust via een afstandschot van Depay de 1-1 maken.

Stijn Schaars werd uit de wedstrijd getrapt door Havenaar. Dat zou PSV heel duur komen te staan. Met Toivonen op het middenveld verloor PSV de grip. Het kaarsje ging langzaam uit. Na een uur spelen waren de krachten op. Vitesse liep vervolgens counterend uit naar 1-3. Rekik deed met een kopbal vijf minuten voor tijd nog wel iets terug naar 2-3. In de slotminuten speelde PSV alles of niets en liep Vitesse nog naar 2-6 uit.

Ranglijst: PSV blijft vooralsnog 10e, maar ziet achterstand steeds meer groeien

PSV blijft na de 2-6 nederlaag tiende op de ranglijst. De achterstand groeit echter steeds verder. Koploper Vitesse heeft dertien punten meer. De degradatiestreep staat op slechts zes punten afstand.

[Foto] Spelers en fans verbijten samen de teleurstelling

PSV fans stonden zoals aangekondigd de hele wedstrijd achter de ploeg. Na afloop trokken de spelers naar de fans om ze te bedanken. Ze gaven hun shirts weg als dank en werden door de fans ondanks de afstraffing onvoorwaardelijk gesteund.

[video] PSV'ers bedanken fans na zeperd

Rekik: 'onze fans blijven achter ons staan als ze zien dat we ons 100% inzetten'

Voor de camera van Fox Sports was Karim Rekik uiteraard teleurgesteld over de zoveelste nederlaag. In de slotfase nam die een blamerende vorm aan. "Na de 2-3 werd het alles of niets voor ons. Daardoor ontstonden er achterin gaten. Vitesse heeft toen goed toegeslagen. Vitesse was het eerste halfuur machteloos tegen ons. Helaas kregen we toen een doelpunt tegen en dat was wel een tik."

De 18-jarige Rekik was na het uitvallen van Schaars de aanvoerder en zocht met enkele andere spelers de fans op na afloop. Die bleven hen steunen. "Zij willen niet zien dat we verliezen zonder inzet. We hebben er alles aan gedaan. Ze blijven achter ons staan als ze zien dat we ons 100 procent inzetten."

Schaars valt uit met enkelblessure

Stijn Schaars heeft enkelbandletsel opgelopen, zo meldt de clubarts van PSV na de wedstrijd. De exacte ernst van de blessure en daarmee de revalidatietijd is op dit moment nog niet te bepalen.

[video] Nijhuis: had Havenaar rood moeten geven

[video] Cocu gooit zelf geen handdoek: 'Ik houd van de club'

Depay: 'we moeten ons diep schamen, laten de trainer in de steek'

Memphis Depay zat na afloop helemaal stuk. "We moeten ons diep schamen", zo stelde hij tegenover De Telegraaf. "Dit zijn de zuurste nederlagen. We speelden de eerste helft goed, streden voor elkaar, maar na rust geven we het helemaal weg. Iedereen zit helemaal stuk. We moeten onszelf in de spiegel aankijken en vragen of we er wel alles aan doen. We laten de trainer hier een beetje in de steek en dat kan niet. We moeten elke wedstrijd strijd en passie tonen. We hebben heel veel kracht in deze wedstrijd gelegd, maar dan zie je dat we het niet vol kunnen houden. En dan krijgen we de goals veel te makkelijk tegen."

Opstelling Vitesse

Velthuizen, Leerdam, Kashia, Van der Heijden, Van Aanholt, Propper, Atsu, Vejinovic, Ibarra, Havenaar, Piazon

PSV BHS: ...PSV Ultras: PSV - vitesse
Boer zoekt bier: PSV - VitesseLighttown Madness.n: Eendracht maakt macht!

15  3 2-1 (1-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.63. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.