PSV verliest ook uit bij hekkensluiter RKC: 2-0

2 februari 2014
-
-

PSV heeft ook uit bij hekkensluiter RKC Waalwijk verloren. In Waalwijk werd het 2-0 voor de thuisclub, die zich daardoor van de laatste plaats wist te ontdoen. PSV won dit seizoen slechts twee van de elf uitwedstrijden. In Waalwijk is het alweer de derde nederlaag op rij voor PSV.

In een matige eerste helft kreeg PSV in een te laag tempo wel de nodige kansjes op de openingstreffer. Memphis Depay was het dichtbij een treffer, zijn inzet trof de lat. Aan de andere kant was Zoet scherp om een achterstand te voorkomen.

Na rust was slecht verdedigen van PSV, met name door Willems, de aanzet tot de 1-0. Sno ging door en kon zich uiteindelijk zelf vrij spelen en de bal door de benen van Zoet binnenwerken. PSV kon vervolgens het tempo wel een tandje opschroeven. Dat leverde kansen op via onder andere Depay en de opnieuw tegenvallende Maher. Via een counter wist Sno in blessuretijd definitief het vonnis over PSV te vellen met de 2-0.

Ranglijst: PSV zakt naar de zevende plaats

PSV is door de nederlaag tegen RKC naar de zevende plaats gezakt. De achterstand op de vierde plaats is weer opgelopen naar acht punten. De voorsprong op de degradatiestreep bedraagt nog slechts zeven punten.

Uitslag: 2-0 (0-0)