PSV wint 2e uitwedstrijd op rij: 0-2 bij NEC

22 februari 2014
-
-

PSV heeft de vierde zege op rij te pakken en de tweede uitzege op rij. Daarbij wist de ploeg voor het eerst in 26 duels de nul te houden in een uitwedstrijd. In Nijmegen werd NEC met 0-2 verslagen.

NEC kreeg de eerste kans in de eerste helft, maar in het vervolg had PSV de controle en het betere van het spel. Dat leverde diverse goede mogelijkheden op. Toen NEC na rust meer op zoek ging naar een doelpunt, kreeg PSV aan de andere kant meer ruimte. Dat leverde via een counter van PSV de 0-1 op. Arias zette op, waarna Ruiz uiteindelijk naar binnenkwam en binnenschoot. Ruiz maakte daarmee opnieuw een hele belangrijke treffer voor PSV. Van afstand maakte Depay via een prachtig schot de 0-2. Hij besliste daarmee de wedstrijd. De aanvaller had vervolgens nog een enorme kans op 0-3, maar kon die niet verzilveren.

Ranglijst: PSV blijft 5e en mag naar boven kijken

PSV blijft na de zege uit bij NEC vijfde op de ranglijst. Achtervolger Heerenveen speelde gelijk tegen NAC en staat nu vier punten achter. PSV mag voorzichtig naar boven kijken. Feyenoord heeft drie punten voorsprong, Vitesse twee punten op PSV. Beide ploegen komen zondag pas in actie.

Opstelling NEC

Johnsson, Vermijl, Van Eijden, Nielsen, Conboy, Stefanik ('64 Jantscher), Rieks, Koolwijk, Jahanbakhsh, Higdon, Foor ('83 Hemlein)

Boer zoekt bier: NEC - PSV

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 13 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.