PSV met achtste zege op rij voorbij Roda: 3-1

22 maart 2014
-
-

PSV heeft zaterdagavond in het Philips Stadion de competitiewedstrijd tegen 'angstgegner' Roda JC met 3-1 weten te winnen. Na twee nederlagen eerder dit seizoen was PSV nu veel te sterk voor Roda JC.

PSV speelde een goed eerste half uur waarin het legio kansen creëren. PSV verzuimde in die fase de wedstrijd al te beslissen. De ploeg kwam op 1-0 voorsprong via Jurgen Locadia die een mooi balletje van Ji-sung Park verzilverde. In het laatste kwartier verslapte de concentratie van PSV. Prompt kreeg Roda JC enkele mogelijkheden op de gelijkmaker. Vlak voor rust was het Paulissen die de bal scherp in de verre hoek langs Zoet plaatste.

In de rust zette Cocu orde op zaken. Hij stelde zijn verdediging iets anders op en drong aan op een betere concentratie. Dat had het gewenste effect. PSV kwam geen moment meer in de problemen. Het was vervolgens wachten op de doelpunten van PSV. Die kwamen er uiteindelijk via Bryan Ruiz (uit een scrimmage) en Bruma (kopbal uit hoekschop). Daarmee kon PSV de achtste zege op rij bijschrijven.

Ranglijst: PSV klimt naar 2e plaats

PSV stijgt door de zege tegen Roda JC met stip naar de tweede plaats. De ploeg profiteerde optimaal van de 3-1 nederlaag van Vitesse in Groningen. Daardoor komt PSV de zo gewenste Top Vier binnen. Omdat FC Twente en Feyenoord vanwege de nucleaire top niet in actie komen, blijft PSV daar voorlopig.

[video] Opkomst eredivisie PSV 3-1 RODA JC

[video] Memphis Depay na zege PSV op Roda JC: 'Natuurlijk denk je aan de tweede plaats'

[video] Jeffrey Bruma: 'We raakten niet in paniek na 1-1 ruststand tegen Roda JC'

Opstelling Roda JC

Kurto, Dijkhuizen, Luijckx, Ramos, van Peppen, Hupperts ('79 Hocher), Sutchuin Djoum, Paulissen ('76 Demouge), Kali ('81 Bonevacia), Fledderus, Donald

Boer zoekt bier: PSV - Roda JC

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.