Derde nederlaag op rij: 0-2 tegen Feyenoord

13 april 2014
-
-

PSV heeft in het eigen Philips Stadion de derde nederlaag op rij geleden. Na verliespartijen tegen FC Groningen en Heerenveen was Feyenoord met 0-2 veel te sterk.

PSV begon behoorlijk aan de wedstrijd. De ploeg zette druk, maar liep aanvallend in een fuik. Tegen vijf verdedigers kwam er geen ruimte voor PSV om echt gevaar te stichten. Naarmate de kansen uitbleven kwam Feyenoord steeds meer in haar spel. De ploeg nam de controle over. Na een half uur spelen kwamen de Rotterdammers op voorsprong. Mathijsen kopte een vrije trap binnen. Het was vervolgens gedaan met PSV. Na de 0-1 had PSV niet al te veel meer in te brengen. Feyenoord kreeg diverse kansen op meer, met name via Pelle die niet te verdedigen was voor Bruma en Hendrix.

In de tweede helft had Feyenoord de controle. Op de beslissende treffer van Janmaat, overigens ene prachtig afstandschot was dan ook weinig af te dingen. PSV kon veel te weinig brengen in de topper en moet daarom vrezen voor het resterende deel van het seizoen.

[Foto] PSV herdenkt Van Kemenade

Voorafgaand aan PSV - Feyenoord werd bij PSV de overleden Van Kemenade herdacht. Het duel begon met een minuut stilte. Helaas konden de Feyenoord fans dat respect geen minuut lang opbrengen. PSV speelde het duel met rouwbanden. Op de Oosttribune was een groot spandoek te zien ter nagedachtenis van Peetvader Van Kemenade.

Vitesse blijft PSV één punt voor om play-offs te ontlopen, resterend programma

Met nog twee speelrondes te gaan blijft Vitesse PSV één punt voor in de strijd om play-offs te voorkomen. PSV moet dus zelf gaan winnen en is afhankelijk van puntenverlies van de ploeg uit Arnhem om zich alsnog te verzekeren van directe plaatsing voor Europees voetbal.

'71 Luciano Narsingh voor Adam Maher

Mulder, Janmaat, De Vrij, Mathijsen ('67 Van Beek), Martins Indi, Kongolo, Clasie, Immers, Vilhena, Schaken ('73 Boetius), Pelle

Boer zoekt bier: PSV - Feyenoord

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  4 1-3 (0-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 2.85. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.