PSV eindigt seizoen met overwinning AZ-PSV 2-4

18 augustus 1935
-
-

(Gepost door NvdL)

PSV heeft het seizoen in stijl afgesloten. Zonder te schitteren werd uiteindelijk AZ met 4-2 in de Alkmaarderhout aan de kant geschoven. Met name voor PSV spits Mateja Kezman, die wellicht zijn laatste wedstrijd speelde in dienst van de Eindhovense club (hij wil graag naar het buitenland) was het een speciale middag. Met een loepzuivere hattrick boog hij in de tweede helft een 2-1 achterstand om in een 2-4 voorsprong.

De laatste twee goals vielen in de laatste tien minuten. PSV was al in de eerste minuut op voorsprong gekomen door een eigendoelpunt van Reini. Dit cadeautje inspireerde de ploeg echter niet. Meerdink maakte na 15 minuten de gelijkmaker. Vlak na rust was het Van Galen die AZ op voorsprong bracht. Net als bij de oefenwedstrijd tegen NEC ging reservedoelman Rob van Dijk zeker niet vrijuit bij beide tegendoelpunten. AZ kon deze voorsprong echter slechts kort behouden, want Kezman scoorde nog geen drie minuten later de gelijkmaker. Uiteindelijk bepaalde hij met zijn 30ste en 31ste treffer (een mooie lob over 25 meter) van het seizoen de eindstand op 2-4

Kezman scoort opnieuw meer dan 30 goals

PSV spits Mateja Kezman zal opgewekt het veld hebben verlaten na afloop van het duel AZ-PSV. Met een loepzuivere hattrick bepaalde hij vrijwel eigenhandig de score. Door zijn drie goals komt hij voor het tweede opeenvolgende jaar boven de dertig goals uit. Bij PSV kwamen alleen Coen Dillen, Ronaldo, Van Nistelrooy en Kezman tot 30 of meer competitiedoelpunten. Kezman en Dillen behaalden als enige twee keer meer dan 30 competitiedoelpunten in ??n seizoen.

Aan het begin van het seizoen leek de spits even op weg het stokoude record van Coen Dillen te gaan verbreken, maar een blessure en een kleine vormcrisis gooide roet in het eten. Al snel herpakte de spits zich echter weer om in stijl het seizoen af te sluiten. Mocht het eventueel de laatste wedstrijd van de spits geweest zijn in het shirt van PSV, dan heeft hij zijn periode in dienst van de Eindhovense club in ieder geval in stijl afgesloten.

Eerste speelminunten voor Leandro

Na maar liefst 7 wedstrijden de bank warm gehouden te hebben, heeft Leandro do Bonfim pas in de allerlaatste wedstrijd zijn eerste speelminuten van het seizoen gekregen. In de 67-ste minuut mocht hij invallen voor Jan Vennegoor of Hesselink. Begin van het seizoen kampte de 20-jarige Braziliaan nog steeds met een liesblessure waar hij zich aanvankelijk niet aan wilde opereren. Bij een wedstrijd van Jong PSV raakte PSV's nieuwe nummer 10 opnieuw geblesseerd. In de winterstop riep de balvirtuoos grote irritaties bij Hiddink op door langer in zijn geboorteland te blijven.

PSV: meeste goals voor; minste goals tegen in eredivisie

PSV is na de 2-4 zege in Alkmaar het seizoen geeindigd met 74 punten uit 34 wedstrijden. De ploeg is met 92 goals geeindigd als meest productieve club uit de eredivisie. Ook had het met 30 goals de minst gepasseerde verdediging.

'46 Ji-sung Park voor Johann Vogel
'67 Leandro do Bonfim voor Jan Vennegoor of H.