7 augustus 2014
-
Europa League
-

PSV heeft zich via een moeizame 2-3 zege tegen de Oostenrijkse tweedeklasser St. Polten geplaatst voor de play-offs van de voorronde van de Europa League. In Oostenrijk had PSV invaller Memphis Depay nodig om het verschil te kunnen maken.

In een matige eerste helft kwam PSV op een 0-1 voorsprong via een doelpunt van Jurgen Locadia. Hij werd na een half uur spelen bij een counter weggestuurd, de spits schoot met een laag diagonaal schot vanaf de zijkant binnen. PSV bracht te weinig om in de eerste helft verder afstand te nemen.

In de tweede helft kwamen de Oostenrijkers plots langszij. Jeroen Zoet gleed weg bij een afstandschotje van Segovia, waardoor hij de bal langs zich in het doel zag verdwijnen. Na de ongelukkige tegengoal was PSV het even kwijt. De Oostenrijkers geloofden erin en gingen druk zetten.

PSV had een invalbeurt van Memphis Depay nodig om het tij te doen keren. Hij bracht het nodige elan en de benodigde kwaliteit in de ploeg om het de tegenstander moeilijk te maken. prompt tekende hij zes minuten na zijn invalbeurt voor de 1-2. Nog geen twee minuten daarna zorgde hij met een assist op Luuk de Jong voor de 1-3.

Met de 1-3 was de buit definitief binnen. De ploeg liet het daarna lopen en ging teveel voor zichzelf voetballen. Dat zorgde ervoor dat de Oostenrijkers weer in hun spel kwamen en op zoek konden naar meer. In de 90ste minuut leverde dat nog de 2-3 op. PSV was toen echter al lang en breed verzekerd van de volgende ronde.

Pool ranglijst komende week vernieuwd

Vanwege vakanties is de PSV Pook ranglijst nog niet vernieuwd met het oog op het nieuwe seizoen. Dat zal komende week gebeuren. Uiteraard begint de ranglijst van de PSV Pool met de twee duels tegen St. Polten.

Opstelling SKN St Pölten

Riegler, Grasegger, Huber, Wisio, Stec ('77 Hartl), Hofbauer, Parada Calvillo ('46 Ambichl), Kerschbaumer, Holzmann, Noel ('73 Fucik), Segovia

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.