PSV haalt met 6-1 uit tegen NAC

16 augustus 2014
-
-

PSV heeft in de eerste thuiswedstrijd in de competitie ouderwets met 6-1 uitgehaald tegen NAC. Na een verdedigend heel matige eerste helft en met een uitblinkende Jeroen Zoet won de ploeg uiteindelijk toch heel fors met 6-1 via werkelijk schitterende doelpunten.

PSV stond binnen 25 minuten op een 2-0 voorsprong. Zonder goed te spelen leek de wedstrijd al snel binnen. Het was niemand anders dan Memphis Depay die zowel de 1-0 als 2-0 inleidde. Bij de eerste kon Georginio Wijnaldum uiteindelijk scoren. De tweede was een eigen doelpunt van Damcevski die een voorzet van Arias in eigen doel werkte. NAC was voetballend niet de mindere en werd elke keer als het druk zette op PSV gevaarlijk. Dat leverde een penalty op waaruit de 2-1 viel. Arias, die het heel erg moeilijk had zaterdagavond, dekte aan de verkeerde kant en hield zijn tegenstander vast in het strafschopgebied om een kans te voorkomen. Arias kreeg een penalty tegen en mocht met geel niet klagen. Na de 2-1 geloofde de ploeg uit Breda er nog meer in dan voorheen. PSV had het moeilijk in de slotfase van de eerste helft.

In de tweede helft was de eerste kans opnieuw voor NAC, maar daarna ging de ploeg van Philip Cocu los. Nadat Depay uit een vrije trap de stand weer op een veilige marge van twee had gebracht was NAC gebroken. PSV kreeg vertrouwen en ging frank en vrij spelen. Dat leverde prachtige doelpunten op van Locadia (in bovenhoek), opnieuw Wijnaldum (na een schitterend uitgevoerde aanval) en voor de tweede keer Depay uit een vrije trap.

PSV de nieuwe KOPLOPER in de eredivisie

Na twee duels heeft PSV de kop van de ranglijst gepakt. Met zes punten uit twee duels en een doelsaldo van 9-2 staat PSV voorlopig alleen aan de leiding. Later vanavond en morgen kan de ploeg zien wat de concurrenten gaan doen. Volgende week staat Ajax - PSV op het programma.

Depay TOPSCORER eredivisie met 4 uit 2 duels

Memphis Depay had zich ten doel gesteld te gaan werken aan zijn scorend vermogen dit seizoen. De linksbuiten van PSV laat dat ook direct zien. met vier doelpunten in de eerste twee duels is hij voorlopig topscorer van de eredivisie.

Vloet: geen elleboog, bult op mijn hoofd

Rai Vloet lag na afloop van het duel enigszins onder vuur vanwege een vermeende elleboogstoot vlak na zijn invalbeurt. Ook de commentator vond dat de manier waarop de eredvisiedebutant inkwam ongepast. Zelf liet hij na afloop op twitter weten dat er geen sprake was van een elleboog. Hij raakte zijn tegenstander met het hoofd, met een opgelopen bult als bewijs.