Ruime 4-0 zege PSV op Cambuur

21 september 2014
-
-

PSV behaalde zondagmiddag in het Philips Stadion een ruime 4-0 zege. De ploeg trakteerde tegenstander Cambuur op haar eerste nederlaag van het seizoen.

Het was Cambuur dat de eerste vijftien minuten domineerde in het Philips Stadion. De uitclub speelde verzorgd voetbal en PSV trok zich terug. Het was echter PSV dat op voorsprong kwam. Na twintig minuten kopte Luuk de Jong een vrije trap van Maher binnen. Vanaf dat moment nam PSV de wedstrijd in handen. In de 37ste minuut kwam PSV op gelukkige wijze op 2-0. Een dwarrelbal van Willems werd compleet verkeerd beoordeeld door keeper Nienhuis en verdween in het doel. Verdediger Bijker moest vervolgens met rood, na zijn tweede gele kaart, van het veld.

In de tweede helft kende PSV geen problemen meer met Cambuur. PSV hoefde niet zo nodig en Cambuur kon met tien man niet meer. In het laatste kwartier kon PSV de marge vergroten. Eerst was het Bruma die een hoekschop van Maher binnenkopte. Vervolgens was het Maher zelf die na twee assists zelf de 4-0 binnenkopte.

Ranglijst: PSV neemt weer afstand van achtervolgers

PSV is na de zege op Cambuur weer alleen koploper in de eredivisie. Achtervolger PEC Zwolle verloor uit bij AZ. PSV staat nu drie punten los van Ajax en PEC Zwolle. FC Groningen zou zich later vanmiddag nog bij dat tweetal kunnen voegen.

SC Cambuur Leeuwarden: Bijker ('41)

Jeroen Zoet, Joshua Brenet, Jeffrey Bruma, Karim Rekik, Jetro Willems, Georginio Wijnaldum, Jorrit Hendrix, Adam Maher, Luciano Narsingh ('87 Aleksander Boljevic), Luuk De Jong ('81 Rai Vloet), Florian Jozefzoon ('75 Marcel Ritzmaier)

Opstelling SC Cambuur Leeuwarden

Nienhuis, Pereira, Reijnen, Bijker, Andriuskevicius, El Makrini, Bakker, Rusnak, Ogbeche ('62 Barto), Hemmen ('46 Narsingh), De Ridder ('45 Mac Intosh)

Boer zoekt bier: PSV - CambuurPSV BHS: Foto's PSV - Friezen

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 29 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  7 4-0 (2-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.95. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.