PSV verliest voor derde jaar op rij in Heerenveen: 1-0

28 september 2014
-
-

PSV heeft voor het derde jaar op rij verloren uit bij Heerenveen. Dit seizoen waren de Friezen met 1-0 te sterk.

Heerenveen zette in het eerste half uur continu druk op PSV. De Friezen waren feller en sterker en leken PSV blij vlagen te overlopen. Toch gaf PSV maar weinig kansen weg. De beste kans was op de counter zelfs voor Jozefzoon. Het was diezelfde Jozefzoon die na een half uur weg was. De doorgebroken aanvaller werd neergehaald door Marzo, die er vervolgens met rood vanaf moest. Tegen tien man kwam de wedstrijd weer in evenwicht en werd PSV gevaarlijker.

In de tweede helft had PSV meer controle, maar wist het de echte kansen niet te creëren. Na 69 minuten zorgde Blom voor een cruciaal moment door Brenet met rood weg te sturen voor een gewone overtreding. Met tien tegen tien durfde Heerenveen er weer meer uit te komen. Dat leverde vervolgens de 1-0 op toen Sinkgraven de bal binnenwerkte. PSV probeerde het daarna wel, maar miste de finesse om echte kansen te creëren. Daarom werd de tweede nederlaag van het seizoen een feit.

Ranglijst: PSV nog koploper, maar verliest opnieuw de voorsprong

PSV blijft ook na de tweede nederlaag nog koploper in de eredivisie. Voor de tweede keer op rij werd de voorsprong van drie punten verspeeld. Ajax is na een achterstand van zes punten inmiddels langszij gekomen.

Boer zoekt bier: Heerenveen - PSV

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.