Uitstekende 3-0 zege PSV tegen AZ

18 oktober 2014
-
-

PSV behaalde in het Philips Stadion een uitstekende 3-0 zege. Vooraf was er enige twijfel gezien de afwezigheid van onder andere Depay, Wijnaldum en Bruma. PSV kwam echter geen moment in gevaar. Op de 3-0, die al bij rust was bereikt, was dan ook niets af te dingen.

PSV begon fel aan de wedstrijd en kreeg in de openingsminuut al een goede kans op de openingstreffer. Daarna nam AZ het heft in handen. De ploeg kreeg het meeste balbezit, maar kon daar nauwelijks enige kans uit creëren. PSV was gevaarlijker en kwam dan ook niet verrassend op voorsprong. Uitblinker Willems stuurde Narsingh met een schitterende pass weg. De rechtsbuiten aarzelde niet en schoot PSV op een 1-0 voorsprong. In het vervolg kreeg PSV steeds meer overwicht. Jozefzoon verzuimde tot enkele malen toe te scoren. Met zijn snelheid werd hij steeds gevaarlijk, maar voor het doel heeft hij het scorend vermogen nog niet. OOk Narsingh en Willems misten grote kansen op meer.

Maher zette PSV op een 2-0 voorsprong. De AZ doelman kon een diepe bal van opnieuw Willems heel moeizaam verwerken. In de rebound kon Maher de 2-0 binnentikken. Maher bekroonde vervolgens met een prachtige rush en dito doelpunt vanaf de rand van de zestien een uitstekende wedstrijd: 3-0.

Na rust kon PSV het simpel uitspelen. Bij vlagen liet PSV leuk aanvalsspel zien. AZ kon daar ondanks dat het wat speelruimte kreeg eigenlijk niets tegenoverstellen. PSV kon zich in de tweede helft alleen verwijten dat de ploeg de score niet nog verder liet oplopen.

PSV behoudt voorsprong op ranglijst

Nadat PSV de vorige twee keer een verkregen voorsprong op de ranglijst direct weer verspeelde, weet PSV voor het eerst dit seizoen een voorsprong wel te behouden. PSV mag nu slechts hopen, met onder andere Twente - Ajax op het programma, dat het verder kan uitlopen op de eerste achtervolgers.

Opstelling AZ

Rochet, Luckassen ('46 Johansson), Gouweleeuw, Hoedt, Poulsen, Gudelj, Ortiz, Elm, Hupperts ('66 Rosheuvel), Muhren ('59 Tankovic), Haye

Boer zoekt bier: PSV - AZ

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.