Belangrijke zege PSV in Griekenland: 2-3

6 november 2014
-
Europa League
-

PSV behaalde een in de strijd om overwintering in de Europa League hele belangrijke zege in Griekenland. In Athene werd Panathinaikos met 2-3 verslagen, nadat PSV 2 keer op achterstand was gekomen.

PSV kreeg al na tien minuten een enorme kans op de openingstreffer. Memphis kon hij binnenschieten, maar hij schoot op de keeper. Nog geen minuut daarna was het aan de andere kant wel raak. Ajaxgun profiteerde van mistasten van Jeroen Zoet. PSV was daarna de betere ploeg. Dat leidde tot de 1-1 van Memphis. De topscorer wist de gelijkmaker binnen te schieten uit een pass van Wijnaldum. Slecht verdedigend optreden van het duo Isimat / Rekik leidde echter nog voor rust tot de 2-1, tegen de verhouding in.

Na rust had PSV minder overwicht. Er ontstonden kansen aan beide kanten. Het was Luuk de Jong die 2-2 binnenschoot. Jeroen Zoet wist vervolgens met een wereldredding de grieken van de 3-2 te houden. Het kwartje kon beide kanten opvallen, maar het was uiteindelijk PSV dat aan het langste eind trok. Wijnaldum torende bij een voorzet boven de verdedigers en kopte in de verre hoek binnen.

PSV heeft gelijkspel nodig bij Estoril voor overwintering

PSV heeft over drie weken een gelijkspel nodig bij Estoril om overwintering in de Europa League veilig te stellen. Bij een nederlaag wordt het alsnog moeilijk. Dan moet PSV het thuis tegen Dinamo Moskou afmaken terwijl dan nog tegen Panathinaikos speelt.

Opstelling Panathinaikos

Steele, Triantafyllopoulos, Mendes da Silva, Schildenfeld, Nano, Zeca, Lagos ('44 Donic), Pranjic, Ajagun ('72 Bouy), Petric ('64 Berg), Karelic

15  3 1-3 (1-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.44. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.