PSV komt met de schrik vrij bij Heracles: 1-2

9 november 2014
-
-

PSV is zondagmiddag met de schrik vrij gekomen in Almelo. Op het kunstgras van Heracles werd met 1-2 gewonnen door een doelpunt van Karim Rekik uit een scrimmage twee minuten in blessuretijd.

Heracles speelde heel compact en fel tegen PSV. PSV had moeite om na de trip naar Griekenland het tempo zo op te schroeven dat de ruimtes gevonden werden. Het was daardoor zoeken naar de mogelijkheden. Aan de andere kant kwam Heracles zelf op voorsprong. Bij een zwabberbal van Tannane uit een vrije trap van afstand kreeg Zoet de bal niet onder controle. Linssen kon vervolgens van dichtbij scoren. Daarmee had Zoet zijn derde fout van de week te pakken.

PSV zette na de 1-0 een tandje bij. het leverde diverse mogelijkheden op. Op slag van rust was het raak. Luuk de Jong kon de 1-1 gelijkmaker binnenschieten. Na rust had PSV de overhand, maar bleef het moeite houden door het compacte Heracles heen te komen. In het laatste kwartier voerde PSV het tempo verder op. Dat leverde het nodige gevaar en een veelvoud aan corners op. Ondanks enkele goede kansen bleef het heel lang 1-1. In de 92ste minuut viel alsnog de even verdiende als bevrijdende 1-2. Telgenkamp taste mis in een druk strafschopgebied en Rekik kon goed binnenwerken. De protesten waren fel van Heracles-zijde over een overtreding tegen de doelman. Liesveld wild daar terecht niets van weten.

PSV houdt voorsprong op Ajax en loopt uit op Feyenoord

PSV heeft de voorsprong van vier punten op Ajax behouden. De ploeg profiteerde daarnaast van het gelijkspel van Feyenoord bij Vitesse. De voorsprong op de nummers drie en vier FC Twente en Feyenoord bedraagt inmiddels negen punten.

Opstelling Heracles Almelo

Telgenkamp, Koenders, Te Wierik, Veldmate, Aktaoui, Cziommer ('73 Pelupessuy), Bel Hassani, Bruns ('87 Sibum), Linssen, Weghorst ('77 Avdic), Tannane

Boer zoekt bier: Heracles - PSV

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 6 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.