Opkikker voor strijdend PSV: 5-1 tegen AZ

21 augustus 2004
-
-

Een fel strijdend PSV heeft een enorme opkikker gekregen voorafgaand aan het duel tegen Rode Ster Belgrado. De ploeg won thuis met maar liefst 5-1 van AZ. En dat zonder de steunpilaren Cocu en Bouma die ontbraken wegens blessures. De ploeg van Co Adriaanse hield lange tijd stand tegen PSV maar mocht uiteindelijk geen moment aanspraken maken op de overwinning. Zoetebier, die na de blessure van Gomes de voorkeur kreeg boven de Braziliaan, kwam nauwelijks in de problemen. PSV was vooral door de enorme vechtlust die de ploeg liet zien in de eerste helft de betere ploeg in een verder evenwichtige wedstrijd. PSV kwam wat gelukkig op voorsprong toen een schot van Van Bommel via de binnenkant van de paal binnenviel.

In de tweede helft moest AZ steeds meer komen en kreeg PSV ruimte. Doordat met name Vennegoor of Hesselink en later ook andere spelers ongelukkig in de afronding waren bleef het lang spannend. Uiteindelijk liep PSV naarmate de wedstrijd vorderde steeds verder uit en kreeg het een reeks van kansen. Ooijer, De Jong, Park en nogmaals De Jong waren de overige doelpuntenmakers voor PSV.

Een overwinning die tot stand kwam door de continue strijdlust die de ploeg liet zien, hetgeen een verademing was ten opzichte van vorige seizoenen. De ploeg heeft duidelijk nog een lange weg te gaan, maar dit zal een enorme steun in de rug zijn.

Bekijk voor een uitstekend verslag van de wedstrijd van minuut tot minuut de link naar het scorebord hieronder.

Topscorer Vennegoor of Hesselink ongelukkig in afronding

Vennegoor of Hesselink bleef na zijn drie doelpunten van vorige week zaterdagavond in het Philips Stadion droog staan. De spits was duidelijk scherp en zorgde zelf voor een paar goede kansen. Hij was echter ongelukkig in de afronding. Zijn beste kans, die raak had moeten zijn, kopte hij op de lat. Maar hij was nog een aantal keer dichtbij. Zo verraste hij bijna de keeper via een bal die hij met zijn hak uit de lucht nam achter zijn lichaam langs. Hij kreeg dan ook tien minuten voor tijd veel applaus bij zijn wissel.

Zoetebier moet shirt wisselen

Vlak voor de wedstrijd verdween Zoetebier opeens plotseling de catacomben in. Achteraf bleek dat de scheidsrechter hem de opdracht had gegeven van shirt te wisselen omdat zijn shirt teveel op die van AZ zou laten.

PSV opnieuw weer even koploper; PSV blijft scoren

Net als vorige week zaterdag pakte PSV door de ruime overwinning opnieuw de kop van de ranglijst. Aardig is dat PSV na de kritieken in de voorbereiding over het uitblijven van de goals achtereenvolgens met 3-2 verloor van Rode Ster en overwinningen in de competitie liet zien van 2-5 tegen RBC en 5-1 tegen AZ. Door het doelsaldo gaat PSV vooralsnog ruim aan kop. Feyenoord kan die positie via een ruime overwinning zondag uiteraard nog overnemen.

Napraten over de wedstrijd en de prestatie van PSV?

Wil je napraten over de wedstrijd?

Ga dan naar de PSV Chatbox en chat met andere PSV Fans

Hiddink: op alle fronten superieur

Guus Hiddink was na afloop erg te spreken over de prestaties van zijn elftal. Volgens de coach was het niet te danken aan enkele topprestaties maar blonk de ploeg op alle posities uit. "Op alle fronten waren we superieur aan AZ" aldus een glimmende Hiddink. "En dat tegen een altijd goed AZ, dat hier de afgelopen jaren toch veel punten pakte. Het team liet zien dat het tot veel in staat - kan - zijn." Volgens Hiddink was er twijfel bij AZ vanwege de tactische goede opstelling van PSV en profiteerde het elftal daarvan. "Aan spelers als Cocu en Bouma kan je normaal veel ophangen, zeker in de opbouw van een nieuw team. dan zijn dat zekerheden waar je je aan vast kunt houden. De andere spelers hebben dat uitstekend opgevangen."

'74 Csaba Feh?r voor Johann Vogel
'80 Gerald Sibon voor Jan Vennegoor of H.