PSV start 2015 met zege op Vitesse: 0-1

17 januari 2015
-
-

PSV is de 2015 begonnen met een zege in de zware uitwedstrijd tegen Vitesse. In Arnhem trok PSV na een moeizame wedstrijd met 0-1 aan het langste eind. Adam Maher was de matchwinnaar met een doelpunt na tien minuten.

In het eerste deel van de eerste helft speelde Vitesse verzorgder voetbal. het was echter PSV dat veel gevaarlijker was. De ploeg kreeg diverse goede mogelijkheden om het voorin uit te spelen, maar verzuimde steeds om de goede keuze te maken in de aanval. PSV kwam wel op voorsprong. Bij een van die aanvallen kon Maher nadat hij eerst op de paal had geschoten in de rebound de bal erin frommelen. In die fase had PSV bij meer scherpte voorin op een grotere voorsprong kunnen staan. In het tweede deel van de eerste helft had PSV weinig meer in te brengen. Tegen een goed spelend Vitesse kwam PSV nauwelijks aan voetballen toe.

In de tweede helft begon PSV uitstekend. Dat leverde kans op kans op. Open kansen werden door met name Luuk de Jong en Memphis om het duel makkelijker te maken voor PSV. Vitesse bleef daardoor in de wedstrijd en mocht hopen op een resultaat. PSV stond echter goed georganiseerd en gaf nauwelijks kansen weg. Daardoor kon het standhouden ondanks het overwicht van Vitesse. Labyad was nog het meest dichtbij toen een afstandschot op de paal belandde.

Boer zoekt bier: Vitesse - PSV

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.