PSV met man minder naar knappe zege in 'Avondje NAC': 0-2

3 februari 2015
-
-

PSV heeft een uitstekende zege behaald uit bij NAC. Na vijf nederlagen in de laatste zes seizoenen won PSV nu soeverein met 0-2. En dan na 90 minuten met 10 man. Willems kreeg al na 29 seconden een zeer discutabele rode kaart van Blom.

Snelste rode kaart voor Willems in historie eredivisie

Jetro Willems heeft ongewild een nieuw record in de eredivisie op zijn naam gekregen. De linksback ging na 29 seconden tegen NAC fel in, maar hield zich uiteindelijk tijdig in waardoor hij Swerts niet raakte. Kevin Blom zag er tot onbegrip van velen een directe rode kaart in.

Het betekent de snelste rode kaart ooit voor een basisspeler in de eredivisie. Het vorige record komt uit januari 2001 en stond op naam van Feyenoorder Bonaventure Kalou. Hij kreeg bij SC Heerenveen al na 1.01 minuut rood. Marcio Santos (Ajax) kreeg als invaller wel al eens direct rood na negentien seconden.

PSV evenaart aantal zeges vorig seizoen

PSV heeft het aantal zeges van vorig seizoen nu al geëvenaard. PSV heeft nu 18 zeges uit 21 wedstrijden. De laatste acht wedstrijden op rij werden door PSV gewonnen. PSV heeft nu twaalf punten voorsprong op Ajax. De Amsterdammers spelen donderdag thuis tegen AZ.

Opstelling NAC

Ten Rouwelaar, Ligeon, Marcellis, Koch, Van der Weg, Falkenburg ('61 Boraharsar), Swerts ('56 Seuntjens), Matic, Sarpong, Fernandez, Tighadouini ('18 Zukanovic)

Boer zoekt bier: NAC - PSV

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 14 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  5 1-2 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.86. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.