Achtste finales ver weg voor PSV na thuisnederlaag tegen Zenit: 0-1

19 februari 2015
-
Europa League
-

De achtste finales zijn ver weg voor PSV na de eerste wedstrijd tegen Zenit. PSV verloor thuis met 0-1 en heeft een hele lastige uitgangssituatie voor de return in Rusland.

PSV begon uitstekend aan de wedstrijd. De ploeg toonde geloof en drive tegen de Russen. Het leverde enkele goede mogelijkheden op. Met name Willems was dichtbij na een prachtige voorzet van Guardado. De uitblinkende linksback nam hem direct uit de lucht en dat ging mis. Naarmate de eerste helft vorderde kwamen de Russen beter in de wedstrijd. Via de omschakeling bleef PSV echter gevaarlijk. Memphis kreeg een unieke kans op de 1-0. Hij brak samen met Narsingh door. Dit keer gaf hij de bal wel af aan de er beter voorstaande Narsingh. Zijn pass echter niet zuiver waardoor de enorme kans verloren ging.

In de tweede helft werden de Russen gevaarlijker. PSV had moeite om de wedstrijd nog te controleren. Na ruim een uur spelen ging Hiljemark met de bal lopen en liet zich de bal ontfutselen. In de razendsnelle tegenstoot profiteerden de Russen direct. Hulk had tot dan toe nog weinig kunnen laten zien, maar hij kon uit de pass van Danny wel de 0-1 maken. Na de tegentreffer was het beste er bij PSV vanaf. Zenit haalde het tempo uit de wedstrijd en kreeg via Rondon nog kansen op meer. PSV probeerde het wel aanvallend, maar kon de echte kansen niet meer forceren.

Villas-Boas naar tribune gestuurd

In blessuretijd stuurde de scheidsrechter de Portugese coach Villas-Boas van Zenit naar de tribune in het Philips Stadion. De scheidsrechter was het continue commentaar van de Portugees op de leiding zat.

Opstelling Zenit Sint Petersburg FC

Lodygin, Smolnikov, Neto, Garay, Criscito, Witsel, Garcia, Sjatov, Hulk ('92 Arshavin), Rondon ('74 Ryazantsev), Danny

Boer zoekt bier: PSV - Zenit

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 12 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.