25 augustus 2004
-
Champions League
-

PSV heeft zich woensdagavond met grote overtuiging geplaatst voor de Champions League. In de derde voorronde bleek PSV een maatje te groot voor Rode Ster Belgrado. PSV zette de ingeslagen weg sinds de uitwedstrijd tegen Rode Ster Belgrado door en won met maar liefst 5-0 van de gevreesde tegenstander.

Daarbij had PSV net als in de voorgaande duels wel het geluk dat op de juiste momenten het goede gebeurde voor PSV. Na 10 minuten spelen draaide Park zich mooi vrij en werd hij vervolgens omver gelopen hetgeen een penalty opleverde. Die benutte Mark van Bommel feilloos. Als de tegenstander nog enige hoop had dan was die hoop compleet weg na een half uur spelen. Park kwam opnieuw vrij nu rechts in het strafschopgebied en schoof de bal langs de uitkomende keeper naar Beasley die in een leeg goal kon binnentikken.

PSV gaf nauwelijks iets weg en bleef Rode Ster Belgrado uitstekend scoren. De compactheid en de vechtlust die PSV dit seizoen kenmerkt stelde PSV perfect in staat de wedstrijd volledig te controleren. Wel had het twee gele kaarten voor Vennegoor of Hesselink en Beasley tot gevolg.

Kort daarvoor was de tegenstand van Rode Ster al geminimaliseerd tot 10 man vanwege een rode kaart. Beasley werd diep gestuurd en vlak voor de rand van het strafschopgebied gepakt. Omdat hij was doorgebroken volgde de rode kaart.

Tegen 10 man kon PSV vervolgens gas terugnemen. Daardoor was de spanning weg. PSV bleef echter bij vlagen pressen en liep vervolgens uit naar 0-5 via doelpunten van opnieuw Van Bommel, De Jong en Vennegoor of Hesselink. De stand had nog hoger uit kunnen vallen, maar de ploeg gebruikte de rest van het duel om vooral ook te genieten van het voetbal en de kwalificatie.

[later meer]

Opnieuw vijfklapper voor PSV

Voor de derde keer op rij heeft PSV vijf keer weten te scoren in een duel. Na de competitiewedstrijden tegen RBC en AZ werd nu Rode Ster Belgrado met een vijfklapper aan de zegekar geregen.

Ji-sung Park zet PSV op de goede weg

Uitblinkers in het team waren woensdagavond onder andere Andre Ooijer en Mark van Bommel. De belangrijkste man in de eerste helft was echter Ji-sung Park. In de tweede helft viel hij terug, maar in de eerste helft was hij de uitblinker. Hij draaide zich na 10 minuten prachtig vrij waarna hij in het strafschopgebied neergehaald werd. Dat betekende een penalty en de 1-0 voor PSV. Na een half uur spelen kwam hij binnen vanaf rechts op een diepgespeelde bal. Vlak voor de keeper legde hij vervolgens knap af op Beasley die de 2-0 voor het intikken had. De Koreaan was een continu gevaar in de eerste helft voor de verdediging van Rode Ster.

Hiddink: 8 seizoenen op rij bereiken CL is fantastische prestatie voor PSV

Guus Hiddink was na afloop dolblij met het bereiken van de Champions League. "We mogen trots zijn op dit team. Ze hebben echt volwassenheid laten zien. We hadden het goed voor elkaar. We hadden de tegenstander goed in de grip, goed onder controle. De ploeg had goede tempowisselingen waardoor het zichzelf niet over de kop jaagde. Dit is gewoon een prima prestatie."

"Sportief is het een goede zaak. De jonge jongens kunnen nu belangrijke ervaring op doen. En natuurlijk is het ook economisch belangrijk. Het is gewoon een fantastische prestatie dat de ploeg nu voor het achtste opeenvolgende jaar in de Champions Leagu speelt. Dat is een fantastische prestatie van dit team maar ook van de club in de jaren achter ons."

'86 Krivopapic voor Basta

PSV on Tour: PSV - Rode SterVroomshoop on Tour: Foto`s PSV-Rode Ster BelgradoPSV Zuipsite: Foto's PSV - Rode KMER
De Mortel On Tour: EUROPA !!!Acht on Tour: 5-0 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Vak OO picture page: PSV - Rode Ster Belgrado

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.