Isimat beslist moeilijke wedstrijd voor PSV: 2-1 tegen Groningen

15 maart 2015
-
-

PSV heeft opnieuw een belangrijke stap gezet richting de titel. De ploeg won na een moeilijke middag uiteindelijk met 2-1 van FC Groningen. Isimat zorgde halverwege de tweede helft voor de beslissende treffer.

In een open openingsfase kreeg FC Groningen de eerste drie kansen op een treffer. Vervolgens was het Georginio Wijnaldum vlak na de derde kans van de Groningers wel doeltrof. Hij kon een een-twee met De Jong in een druk strafschopgebied van Groningen knap afronden. Vervolgens leek het duel al vroeg beslist te worden toen PSV een penalty kreeg nadat Wijnaldum gehaakt werd. De Jong miste echter, alweer de vierde gemiste penalty van PSV. Memphis scoorde nog wel uit de rebound, maar dat doelpunt werd afgekeurd vanwege te vroeg inlopen.

In de slotfase van de eerste helft was PSV het weer even helemaal kwijt. FC Groningen kreeg een overwicht en weer diverse mogelijkheden om door te komen. Op slag van rust was het Botteghin die de gelijkmaker kon binnenkoppen.

In de tweede helft was trok PSV aan het langste eind. Halverwege de tweede helft kon Isimat na een hoekschop uit de draai binnenschieten. Voor beide doelen waren in het vervolg nog kansen, waardoor het spannend bleef tot het einde. Uiteindelijk was de zege niet onverdiend te noemen. PSV had de meeste mogelijkheden en wist opnieuw een moeilijke wedstrijd binnen te slepen.

Ranglijst: PSV blijft elf punten voor op Ajax

PSV blijft elf punten voorsprong behouden op Ajax. Net als PSV wisten ook Ajax en Feyenoord hun duel dit weekend te winnen. PSV is daardoor in ieder geval een wedstrijd dichter bij de titel gekomen.

1. PSV 70 punten
2. Ajax 59
3. Feyenoord 51

Sfeeractie voor Guardado: 'Ons huis is jouw huis, Andrés'

Via een sfeeractie voor Andrés Guardado hebben de PSV fans de Mexicaanse publiekslieveling laten zien wat hij voor de club en de fans betekent.

PSV voor 42ste jaar op rij geplaatst voor Europees voetbal

Met de zege op FC Groningen is PSV zich voor het 42ste seizoen op rij zeker van het spelen van Europees voetbal. Al vanaf 1974 is PSV ieder seizoen present in Europa. PSV is niet meer in te halen door de nummer vier van de ranglijst en daarmee zeker van Europees voetbal.

In Nederland is er niet een club die ook maar enigszins in de buurt komt van het aantal van 42 onafgebroken jaren in Europa. Barcelona is op dit moment de club in Europa die het langst onafgebroken meedoet op Europees niveau. Sinds 1959 mocht Barcelona elk jaar meedoen in een van de Europese voetbalbekers. Anderlecht volgt als tweede, de ploeg is sinds 1964 onafgebroken actief in Europa. PSV volgt op de derde plaats.

Uitslag: 2-1 (1-1)

1-0 Georginio Wijnaldum ('11)
1-1 Botteghin ('43)
2-1 Nicolas Isimat-Mirin ('66)

Opmerkelijk: Penalty De Jong gestopt (27)

Opstelling FC Groningen

Padt, Kappelhof, Botteghin, Lindgren, Burnet, Mahi ('67 Antonia), Tibbling, Chery, Kieftenbeld ('86 Islamovic), Rusnák, v.d.Velden ('78 Bacuna)

PSV BHS: PSV 2:1 FC GroningenBoer zoekt bier: PSV - FC Groningen

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 8 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  5 3-1 (1-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.95. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.