Kampioen PSV met tien man in blessuretijd alsnog naar zege: 2-3

25 april 2015
-
-

PSV wist op voor dit seizoen karakteristieke wijze de zege weg te halen bij Excelsior. Een kwartier voor tijd stond het nog 2-1 voor Excelsior terwijl PSV met tien man stond. Uiteindelijk wist PSV in blessuretijd de wedstrijd alsnog naar zich toe te halen.

PSV begon goed aan de wedstrijd en creëerde direct een paar goede mogelijkheden. Na de openingsfase ontbrak het PSV aan de echte drive om door te gaan. Excelsior kon daardoor in de wedstrijd blijven.

Vlak na rust kwam de thuisploeg op voorsprong. na een scrimmage in het doelgebied ging de bal via Luuk de Jong in het PSV doel. PSV zette daarna aan en maakte via Wijnaldum al snel de gelijkmaker. Een discutabele beslissing van Nijhuis leek de wedstrijd in het voordeel van Excelsior te beslissen. Na onopzettelijk hands vlak buiten het strafschopgebied kreeg Isimat zijn tweede gele kaart. Stans schoot vervolgens de penalty onberispelijk binnen. PSV kon het daarna nog opbrengen en wist de wedstrijd opnieuw te kantelen. Eerst was het Memphis die opnieuw via een vrije trap wist te scoren. In blessuretijd zorgde invaller Stijn Schaars met een prachtige bal op Memphis voor de inleiding. De buitenspeler gaf hem vervolgens voor waarna de andere invaller Jurgen Locadia alleen nog maar hoefde in te tikken. Het zorgde voor een mooi feestje na afloop voor het uitvak.

PSV raakt drie keer het houtwerk

PSV raakte zaterdag bij Excelsior maar liefst drie keer het houtwerk. Eerst was het Narsingh wiens inzet via de onderkant lat op of net over de doellijn stuiterde. Het arbitrale kwartet besloot dat het geen doelpunt was. De tv-beelden gaven geen uitsluitsel. Vervolgens was het Luuk de Jong die prachtig op de lat kopte, onhoudbaar voor Coutinho. In de tweede helft was het de beurt aan Jetro Willems die van afstand de paal trof.

Penalty en rood voor onopzettelijk hands buiten strafschopgebied

Het zat PSV niet mee tegen Excelsior. Halverwege de tweede helft speelde scheidsrechter Nijhuis een hoofdrol. Hij besloot Isimat zijn tweede gele kaart te geven, en dus rood, en een penalty aan Excelsior voor een onopzettelijke handsbal van de verdediger. De Fransman kreeg de bal in de draai tegen zijn 'andere' arm, waarbij hij nog net buiten het strafschopgebied stond.

2-3 Jürgen Locadia ('91)

Opmerkelijk: (51) scrimmage eindigt via De Jong in eigen doel (72) Nijhuis geeft rood aan Isimat voor onopzettelijk hands buiten het strafschopgebied

Opstelling Excelsior

Coutinho, Karami, Fischer, Mattheij, Kuipers, Kruys, Stans, Auassar, v.Mieghem ('69 Botaka), v. Weert, Gouriye ('62 Varela)

Boer zoekt bier: Excelsior - PSV

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.17. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.