Afscheid in stijl met 2-3 zege in blessuretijd

17 mei 2015
-
-

PSV heeft in stijl afscheid genomen van kampioensseizoen 2014/2015. De ploeg wist tweemaal een achterstand ongedaan te maken en knokte zich uiteindelijk in de 94ste minuut naar de zege op ADO.

PSV begon niet al te scherp aan de wedstrijd. ADO was er veel aan gelegen om een mooi slot aan het seizoen te maken. Vooraf lieten de spelers op scherp gezet te zijn door de Ibiza-trip van PSV. ADO kwam na enkele waarschuwingen op voorsprong via Iakovenko. De bal van afstand zwabberde met een boog over Zoet. PSV zette na de achterstand aan. Na gemiste kansen van onder meer Memphis en De Jong wist Narsingh op slag van rust een fantastische aanval van PSV goed af te ronden.

In de tweede helft ging het opnieuw mis met PSV. ADO kreeg diverse kansen en zag Bakker zijn ploeg op 2-1 brengen. PSV wist zich opnieuw te herpakken. Luuk de Jong, die eerder twee keer ten onrechte was afgefloten, kon uit een goede assist van Memphis de 2-2 maken en zijn 20ste van het seizoen. PSV ging in de slotfase op zoek naar de winnende en kreeg die in de 94ste minuut. Het was aanvoerder Georginio Wijnaldum die de kroon op het seizoen zette door de winnende binnen te koppen.

Opstelling ADO Den Haag

Hansen, Malone, Wormgoor, Zuiverloon, Ebuehi ('62 Derijck), Kristensen, Alberg ('70 Eduardo), Bakker, Iakovenko ('81 Jansen), Van Duinen, Kramer

Boer zoekt bier: ADO - PSV

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 5 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.