Effectief PSV wint Johan Cruijff Schaal: 0-3

2 augustus 2015
-
Johan Cruijff Schaal
-

PSV heeft zondagavond in de Amsterdam Arena de tiende Johan Cruijff Schaal in de historie van de club weten te winnen. De ploeg was met 0-3 te sterk voor FC Groningen. PSV was tegen een voetballend beter FC Groningen uiterst effectief. FC Groningen creëerde de meeste kansen, maar PSV zorgden met doelpunten van Luuk de Jong (twee keer) en Adam Maher voor de winst. In de tweede helft was PSV uiteindelijk de betere ploeg en liep het uit naar een ruime zege.

In de eerste helft had PSV het moeilijk tegen een FC Groningen dat fris speelde en veel druk zette. PSV had moeite om de controle over de wedstrijd te krijgen. Op effectieve wijze kwam PSV op voorsprong toen Luuk de Jong een voorzet uitstekend tegendraads binnenkopte.

In de rust had Cocu defensief het een en ander gerepareerd. De ploeg kreeg daardoor meer controle en liep uiteindelijk verdiend uit naar een 0-3 zege. Het was Adam Maher die na een goede solo de bal tegendraads hard en laag in de verre hoek schoof. Luuk de Jong kon vervolgens bij een counter een geblokkeerd schot van Jurgen Locadia knalhard tot doelpunt verwerken. Hij deed dat in de tegenaanval nadat FC Groningen een strafschop claimde. PSV kwam goed weg na een charge van Hendrix. In de tegenaanval besliste De Jong de wedstrijd. Vlak voor het einde mocht invaller Andres Guardado wel aanleggen voor een penalty aan de andere kant. Zijn inzet werd echter gestopt.

Opstelling FC Groningen

Padt, Hateboer, Botteghin, Lindgren, Tamata, Tibbling ('74 Bacuna), Rusnak ('62 Drost), Hiariej, Antonia, Linssen ('62 Mahi), De Leeuw

PSV BHS: Supercup FC Grunn - PSV

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 35 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.