Opnieuw gelijkspel PSV in uitwedstrijd: 1-1 in Heerenveen

22 augustus 2015
-
-

PSV is er ook in de tweede uitwedstrijd niet in geslaagd te winnen. Na de 2-2 tegen ADO werd het 1-1 in Heerenveen. In een vrij open wedstrijd kreeg PSV de meeste kansen. Na een penalty voor Heerenveen kwam PSV via Luuk de Jong op 1-1.

In een heel open eerste helft kregen beide ploegen grote kansen op de openingstreffer. In de eerste fase hield Jeroen Zoet PSV op de been met enkele knappe reddingen op open kansen van de thuisploeg. In het vervolg trok PSV de wedstrijd meer naar zich toe en kreeg het voldoende kansen om op voorsprong te komen. Met name Lestienne was voor het doel te onrustig. PSV kreeg in de eerste helft geen lijn in het spel doordat er geen balans kwam op het middenveld. Links achterin had Brenet het opnieuw heel moeilijk. In het centrum speelde het duo Bruma en Isimat wel heel behoorlijk. De rechtsbenige Isimat kon Brenet echter te weinig ondersteunen.

In de tweede helft had PSV meer controle. De ploeg speelde compacter waardoor het middenveld niet overlopen werd. Toch was het Heerenveen dat op voorsprong kwam. Propper hield zijn tegenstander vast in het strafschopgebied, waarna Braamhaar floot voor een penalty. Dat leverde veel onbegrip op bij PSV omdat de scheidsrechter aan PSV-zijde weigerde te fluiten voor een vergelijkbare situatie. Na de 1-0 ging PSV meer druk zetten. Het leverde weinig open kansen op. Elf minuten later viel de 1-1 wel. Maher kopte een diepe bal van Guardado goed breed op De Jong die vervolgens goed afrondde. PSV ging vervolgens op zoek naar de zege. De ploeg wilde wel, maar de echte brille ontbrak om de zege alsnog binnen te halen.

Ranglijst: concurrentie kan naar voorsprong van vier punten uitlopen

PSV zal na de derde speelronde in de middenmoot bivakkeren op de ranglijst. Ajax en Feyenoord, nog zonder puntenverlies, zullen zondag bij een zege uitlopen naar een voorsprong van vier punten.

Opstelling SC Heerenveen

Mulder, Van Anholt, St. Juste, Bijker, Cavlan, Van de Boomen ('71 Otigba), Van de Berg, Thern, Slagveer, Te Vrede ('11 Veenman), Larsson

Boer zoekt bier: Heerenveen - PSV

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 14 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.