PSV werkt aan doelsaldo: 0-6 in Leeuwarden

12 september 2015
-
-

In aanloop naar de Champions League ouverture tegen Manchester United kende PSV een hele makkelijke avond in Leeuwarden. PSV kon op het gemak aan het doelsaldo werken, terwijl het nog een reeks kansen liet liggen. Cambuur speelde 80 minuten met tien man door een vroege rode kaart.

Na een fel begin van Cambuur werd het duel eigenlijk al binnen tien minuten beslist. In de achtste minuut maakte Van der Streek hands na een schot op doel van Andres Guardado. Blom zag in de handsbal het ontnemen van een scoringskans en gaf een penalty en een directe rode kaart. In het vervolg benutte Luuk de Jong de penalty. Vier minuten later legde hij de tweede er ook in. Hij kon een voorzet van Lestienne binnenkoppen.

PSV had daarna een makkelijke avond. De ploeg kon het simpel uitspelen. PSV bleef op zoek gaan naar doelpunten en creëerde een reeks kansen. Het leverde nog voor rust de 3-0 op toen De Jong zijn hattrick completeerde.

Na rust hoefde PSV niet voluit te gaan om er toch een schiettent van te maken. PSV trof diverse keren het houtwerk. Propper was een kwartier na rust wel trefzeker. In de slotfase zorgde de scherpe invaller Jurgen Locadia nog voor de 0-5 en de 0-6.

PSV klimt naar voorlopige tweede plaats op ranglijst, loopt twee punten in op Ajax

PSV is door de ruime 0-6 zege naar de tweede plaats geklommen op de ranglijst. Zondag kunnen Heracles (uit tegen ADO) en Feyenoord (thuis tegen Willem II) PSV nog wel voorbij. Bij winst komen ze op e e n punt voor op PSV. De achterstand op koploper Ajax bedraagt nog twee punten. Ajax kwam uit in Enschede niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen FC Twente.

De Jong tweede op topscorersranglijst na hattrick

Luuk de Jong klimt door zijn hattrick tegen Cambuur naar de gedeelde tweede plaats op de ranglijst. De spits staat inmiddels na vijf duels op vijf punten. Alleen Anwar El Ghazi heeft een doelpunt meer. Jurgen Locadia staat met drie treffers op een gedeelde zesde plaats.

Eerste uitzege voor PSV in competitie

Voor PSV was de zege in Leeuwarden de eerste uitzege van het seizoen na twee keer een gelijkspel te hebben moeten slikken. De 0-6 in een uitwedstrijd was de eerste sinds dat PSV met 0-6 bij VVV won en Locadia drie keer scoorde bij zijn debuut.

Uitslag: 0-6 (0-3)

0-1 Luuk De Jong ('9, penalty)
0-2 Luuk De Jong ('12)
0-3 Luuk De Jong ('42)
0-4 Davy Pröpper ('56)
0-5 Jürgen Locadia ('74)
0-6 Jürgen Locadia ('89)