PSV komt tekort tegen Wolfsburg: 2-0 nederlaag

-
Champions League
-

PSV is er niet in geslaagd te stunten in Wolfsburg. De Duitsers waren in eigen huis een maatje te sterk voor PSV.

PSV begon moeizaam aan de wedstrijd. Al in de eerste minuut kregen de Duitsers een kans op de openingstreffer. Na een moeizaam eerste kwartier en diverse mogelijkheden voor de Duitsers kwam PSV beter in de wedstrijd. Met enige moeite hield PSV goed stand, met Moreno en Hendrix als uitblinkers in de eerste helft. In de slotfase van de eerste helft werd PSV gevaarlijker. De ploeg werd een penalty onthouden toen een handsbal in het strafschopgebied van Wolfsburg niet werd gezien. Even daarna was het Maher met een enorme kopkans. Vrijstaand kopte de middenvelder naast.

Net als in de eerste helft begon Wolfsburg ook in de tweede helft heel scherp. Nu was het wel raak. Nadat Zoet een inzet prachtig uit het doel hield, maar hem niet naar de zijkant wist te krijgen, was het Bas Dost die de rebound binnenwerkte. Tien minuten later was het gedaan voor PSV toen Kruse de 2-0 scoorde. Hij kopte vanuit een voorzet van rechts knap binnen. In het vervolg probeerde PSV het wel, maar kreeg het nauwelijks meer kansen. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd kreeg PSV nog een penalty nadat Locadia door de keeper met gestrekt been werd gestopt. De spits van PSV ging zelf achter de bal staan en zag zijn inzet gestopt worden.

Stand poule: PSV laatste

In de andere wedstrijd in de poule speelde CSKA Moskou thuis met 1-1 gelijk tegen Manchester United.

Opstelling VfL Wolfsburg

Benaglio, Träsch, Naldo, Dante, Rodriguez, Caligiuri ('73 Vieirinha), Guilavogui ('84 Arnold), Kruse, Gustavo, Draxler ('80 Schürrle), Dost

Boer zoekt bier: Wolfsburg - PSV

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.