PSV laat naar zege bij FC Twente: 1-3

24 oktober 2015
-
-

PSV heeft in Enschede met 1-3 weten te winnen van FC Twente. PSV haalde de zege verdiend, maar heel laat, over de streep.

PSV was in de eerste helft de bovenliggende partij. De ploeg speelde vrij ver naar voren in de Grolsch Verste. Het leverde PSV echter lechts een paar kansen op, daar waar er veel meer kans lag om het aanvallend goed uit te spelen. Beide ploegen gaven niet al teveel weg in de eerste helft.

Zeven minuten na rust kwam PSV verdiend op voorsprong. Luuk de Jong kopte binnen uit een assist van Adam Maher. De spits had kort daarvoor ook al doelgetroffen, maar stond toen nipt buitenspel. Zes minuten later stond het alweer gelijk. Ziyech kon binnen het strafschopgebied tussen twee spelers in op doel schieten. Jeroen Zoet wist de bal te keren, maar zag hoe Ziyech vervolgens ongehinderd tussen drie spelers in alsnog kon binnenschieten. PSV had daarna een fase moeite om FC Twente de wil weer op te leggen. Dat gebeurde pas echt in de slotfase. De jonge ploeg van coach Hake kon het uiteindelijk niet meer belopen en werd vervolgens uitgespeeld. Eerst was het Locadia die tegendraads in de verre hoek binnenkopte na een voorzet van Guardado. Vervolgens was het diezelfde Locadia die twee minuten later Gaston Pereiro in staat stelde de drie punten definitief veilig te stellen door de derde te maken.

Ranglijst: PSV houdt de druk op Ajax en Feyenoord

PSV houdt door de zege de druk op Ajax en Feyenoord. De ploeg kan zondagmiddag in alle rust gaan kijken of de concurrenten ook weten te winnen. Ajax speelt uit bij Vitesse, Feyenoord thuis tegen AZ.

Opstelling FC Twente

Drommel, Ter Avest, Uvini, Bijen, Van der Lely, Mokotjo, Ziyech, Gutiérrez, Hölscher ('72 Tapia), Oosterwijk, Agyepong ('62 Cabral)

Boer zoekt bier: FC Twente - PSV

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.