14 september 2004
-
Champions League
-

PSV is er niet in geslaagd te stunten in Londen tegen Arsenal. De ploeg kwam duidelijk tekort, maar verloor uiteindelijk maar nipt met 1-0. Een eigen doelpunt van Alex in de slotfase van de eerste helft lag daaraan ten grondslag.

Arsenal was zeker in de eerste helft heer en meester. Met name aanvallend was de aanval met Park, Sibon en Beasley veel te licht tegen Arsenal. Verdedigend stond het redelijk maar moest de ploeg tegen een veel sterker Arsenal toch diverse kansen weggeven. Vlak nadat een goal van Arsenal vanwege een discutabel buitenspelgeval werd afgekeurd kwam de ploeg toch op 1-0. Na een mooie actie van Henry probeerde Alex de bal voor de goal weg te glijden maar tikte hij hem in eigen goal.

In de tweede helft ging PSV na het inbrengen van Farfan en Vennegoor of Hesselink meer op zoek naar de goal van Arsenal. Daardoor werd de wedstrijd leuker en mocht PSV omdat het nog 1-0 stond hopen op een stuntje. Zover kwam het niet. PSV creerde enkele kansen, met name vennegoor of Hesselink had een kwartier voor tijd zicht op de gelijkmaker. Zover kwam het niet en dat had ook tegen de verhouding geweest.

PSV kwam duidelijk tekort tegen Arsenal, hetgeen eigenlijk vooraf al was ingecalculeerd. Een gestolen punt waarop gehoopt werd, had met wat meer geluk een mogelijkheid geweest, maar zover kwam het niet. PSV zal nu moeten hopen dat Arsenal ook van de overige ploegen weet te winnen en dat PSV mee kan spelen met Panathinaikos en Rosenborg om de andere plaatsen.

Lees op de link hieronder naar het scorebord het verslag van minuut tot minuut van PSV Netwerk.

Cocu: niet de mindere

Philip Cocu was na afloop teleurgesteld over het resultaat maar tevreden over de manier van spelen. Volgens Cocu was PSV niet de mindere. "We hebben vanuit een hele goede organisatie gespeeld. Ondanks dat ze veel de bal hadden hebben ze bijna geen kansen gecreeerd. Ik denk dat ze heel veel moeite hadden met onze manier van spelen. De tweede helft zijn we veel aan voetballen toegekomen, helaas kwam die ene goal niet. Op laatst waren er nog een of twee mogelijkheden. Helaas zat de goal er niet in. Het is op dit moment een zuur pluspunt dat we mee kunnen komen hier. We speelden een goede wedstrijd als team. Nu hebben we een aantal wedstrijden tegen ploegen die normaal gesproken om de tweede plaats spelen. Daar moeten we punten pakken."

Hiddink: dichtbij gelijkspel

Guus Hiddink was na afloop zeer tevreden over het vertoonde spel van PSV. Volgens de PSV coach speelde PSV het tactisch gezien erg goed in de eerste helft en gaf de ploeg nauwelijks iets weg tegen Arsenal. In de slotfase kwam PSV door persoonlijke fouten op achterstand.Volgens Hiddink wisten bij Arsenal Vieira en Gilberto o.a. zich geen raad met het spel van PSV en kwamen zij niet aan voetballen toe. Aanvallend kon PSV in de eerste helft niets laten zien. Dat was mede vanwege de gekozen strijdwijze, maar ook geen schande tegen zo'n topploeg, aldus Hiddink.

In de tweede helft speelde PSV volgens Hiddink bijna continue op de helft van Arsenal en was het daarom erg zonde dat PSV niet een van die twee kansen die je in zo'n duel krijgt wist te benutten. "Als je kansloos verliest dan is dat jammer, maar als je er zo dichtbij bent, dan is dat heel vervelend."

'79 Edu voor Reyes

Vroomshoop on Tour: Foto`s Arsenal-PSVPSV Zuipsite: 1e Fotoreportage Arsenal - PSV

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.