PSV overwintert in CL na zenuwslopende zege: 2-1

8 december 2015
-
Champions League
-

Na een zenuwslopende wedstrijd heeft PSV zich weten te plaatsen voor de achtste finales van de Champions League. Uiteindelijk had PSV het duel in Duitsland tussen Wolfsburg en Manchester United helemaal niet nodig door de 2-1 zege in de slotfase op CSKA Moskou.

PSV speelde een goede eerste helft, al deden de Russen ook volop mee. Zij speelden minder verdedigend dan vooraf was aangekondigd. Aan beide kanten was er gevaar, zonder dat er al te veel grote kansen waren te noteren. De grootste was voor Luuk de Jong die een voorzet van Hector Moreno geheel vrijstaand recht op de keeper kopte. Aan de andere kant trad Jeroen Zoet enkele keren uitstekend op.

Naarmate het duel vorderde nam de spanning steeds meer toe. Een kwartier voor tijd leek het lot zich over PSV te voltrekken. Andres Guardado ging in de fout en gaf Tosic de kans om te vallen in het strafschopgebied. Het leverde een ongelukkige penalty op die door Ignasjevitsj werd benut. Het gaf het startschot voor PSV om alle schroom van zich af te gooien. Binnen twee minuten was het alweer gelijk. Jorrit Hendrix kopte de bal in het centrum door en zette De Jong alleen voor het doel. De aanvoerder bleef rustig en schoof hem in de open hoek binnen. De vreugde was echter van korte duur omdat Manchester United gelijkmaakte in Duitsland. Het zou alsnog de uitschakeling van PSV betekenen. Op het moment dat de Duitsers alsnog de wedstrijd met de derde treffer beslisten, was PSV al op zoek naar de winnende. Die zou er nog komen ook. Vijf minuten voor tijd was het Propper die bij een afvallende bal met een droog schot de 2-1 binnenwerkte. Overwintering was daarmee een feit waarna het feest in het Philips Stadion echt los kon gaan.

[video] Sfeer voorafgaand aan PSV - CSKA

Ranglijst: PSV eindigt als tweede in de groep

In de andere wedstrijd in de groep won VfL Wolfsburg in een enerverende wedstrijd met 3-2 van Manchester United. De Engelsen kwamen eerst op 0-1. Na een 2-1 achterstand leek de 2-2 van de Engelsen PSV eventjes alsnog een mineur te brengen. Het werd uiteindelijk 3-2 voor de Duitsers.

Opstelling CSKA Moskou

Akinfejev, Nababkin, A.Berezoetsky, Ignasjevitsj, Cauna, Tosic, Wernbloom, Musa, B.Natcho, Dzagojev, Doumbia

Boer zoekt bier: PSV - CSKA

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 16 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.