Geweldig PSV-jaar 2015 ten einde met spectaculaire 3-2 op Zwolle

14 januari 1924
-
-

PSV heeft het jaar 2015 afgesloten met een spectaculaire 3-2 zege op PEC Zwolle. Maxime Lestienne zorgde vlak na zijn invalbeurt voor de assist op de winnende 3-2 van Luuk de Jong.

Na een wat moeizaam begin kwam PSV in de zevende minuut al op voorsprong. En prachtige aanval belandde bij Hendrix die Locadia goed wegstuurde. Die ging goed door en gaf uitstekend voor, waarop Pereiro de bal alleen nog maar hoefde binnen te tikken. Binnen het kwartier was het 2-0 door een weergaloos doelpunt van opnieuw Pereiro. Hij werd in het centrum aangespeeld met een man in zijn rug, draaide zich pracht vrij en schoot vervolgens uitstekend binnen.

PSV leek een hele makkelijke avond tegemoet te gaan. PSV had verder uit kunnen lopen maar had pech met de arbitrage toen De Jong opzichtig werd neergetrokken in het strafschopgebied en later toen de Jong onterecht vanwege buitenspel werd afgevlagd. Toen de ploeg in de slotfase van de eerste helft gas terug nam ging het echter mis. Eerst kreeg Moreno ongelukkig een penalty tegen nadat hij de bal bij een sliding op zijn arm kreeg, een terechte beslissing overigens. Vervolgens zorgde Veldwijk met een goede loopactie en uitstekende goal ook nog voor de 2-2 kort voor rust.

In de tweede helft had PSV een overwicht. Het gaf niet al te veel weg, maar had zelf ook moeite aan veel kansen te komen. Luuk de Jong miste twee goede kansen op de 3-2 alvorens hij op aangeven van invaller Lestienne de 3-2 kon binnenkoppen. PEC moest daarna op zoek naar de gelijkmaker. De ploeg maakte aanspraak op een penalty na een overtreding van Isimat op de rand van de zestien. Binnen of erbuiten, Higler zag geen overtreding en wuifde het weg.

[video] Fantastisch eerbetoon aan Lestienne

Dubieuze hoofdrol voor Higler

Scheidsrechter Higler had en dubieuze hoofdrol bij het duel van PSV tegen PEC Zwolle. In de eerste helft was PSV te benijden ploeg. Eerst weigerde Higler een penalty te geven toen Luuk de Jong opzichtig naar de grond werd getrokken. Vervolgens kon De Jong alleen naar de keeper, maar werd hij onterecht afgefloten voor buitenspel. Aan de andere kant had PSV pech toen de bal wel op de stip ging nadat Moreno bij een sliding de bal op zijn arm kreeg. Op die beslissing was overigens niets aan te merken.

In de tweede helft mocht PSV wel de handen dichtknijpen toen Isimat op de rand van het strafschopgebied een overtreding beging en Higler gewoon liet doorvoetballen.

[Foto] Ode aan de normale supporter

Against Modern Football Vroeger was alles beter, een term die regelmatig terugkomt als het om voetbal gaat. Gezellig...

Posted by Lighttown Madness on zaterdag 19 december 2015

Michael van Gerwen even terug voor duel PSV

De Jong topscorer met 14 doelpunten

Luuk de Jong gaat de winterstop in met een totaal van 14 doelpunten. Daarmee is hij vooralsnog alleen topscorer, alleen heeft Kuyt met dertien treffers achter zijn naam zondag nog een duel te gaan tegen NEC.

Over heel 2015 is De Jong uitgekomen op een totaal van 24 eredivisiedoelpunten. De laatste die daar voor PSV aan kwam was Mateja Kezman.

Uitslag: 3-2 (2-2)

1-0 Gaston Pereiro ('7)
2-0 Gaston Pereiro ('15)
2-1 Van Polen ('40, penalty)
2-2 Veldwijk ('43)
3-2 Luuk De Jong ('75)