Regelmatige zege in Nijmegen: 0-3

18 september 2004
-
-

In een weinig inspirerend duel heeft PSV ook in Nijmegen de drie punten gegrepen. Via een makkelijk gegeven penalty na een half uur spelen door Van Bommel en een kopbal van debutant Lamey in de tweede helft en een goal in de laatste minuut van Vonlanthen greep PSV de overwinning.

Guus Hiddink gaf Lamey voor het eerst de kans als rechtsback nadat Bogelund geblesseerd raakte en Feher zijn kans niet had gepakt. Voorin kreeg Farfan de voorkeur boven Beasley. Gomes stond in de goal vanwege de blessure van Zoetebier.

In de eerste helft had PSV het duel redelijk onder controle. Spectaculair werd het echter niet. In de 28ste minuut viel Park makkelijk en kreeg PSV zowaar een penalty. Mark van Bommel benutte dat buitenkansje en zette PSV op voorsprong.

In de tweede helft startte NEC veel aggressiever en zette het PSV bij vlagen onder druk. Daardoor ontstonden enkele hectische situaties voor de goal van PSV. Halverwege de tweede helft kreeg PSV door enkele tactische wijzigingen het duel weer onder controle. Bij een hoekschop kwam lamey hoger als zijn tegenstander en kopte hij via Gentenaar hoog binnen.

Met de 0-2 was het duel definitief gespeeld en de echte tegenstand van NEC voorbij. Uiteindelijk speelde PSV het nog uit en kon Vonlanthen vlak voor tijd diep gestuurd worden en de bal in de hoek langs de keeper schuiven voor de 0-3.

100ste competitieduel voor Cocu bij PSV

Philip Cocu heeft tegen NEC zijn honderdste competitieduel voor PSV in het Nederlandse betaalde voetbal afgewerkt.

PSV pakt weer (even) kop van ranglijst

Met de zondagwedstrijd voor concurrent Feyenoord nog voor de boeg zette PSV zich weer even aan de kop van de ranglijst. PSV heeft met dertien punten uit 5 duels drie punten voorsprong op de Rotterdammers. Het doelsaldo is nu gelijk waardoor de Rotterdammers bij elke zege de kop van de ranglijst weer overnemen van PSV. Bij puntverlies van Feyenoord in de moeilijke wedstrijd tegen FC Utrecht gaat PSV alleen aan de leiding.

Lamey debuteert met goal

Voor het eerst na zijn verhuur aan FC Utrecht gaf Guus Hiddink de voorkeur aan Lamey in de basis. Na de blessure van Bogelund en het wijfelende optreden van Feher mag Lamey zich bewijzen. De rechtsback bekroonde dat vertrouwen in de tweede helft door hoog boven zijn tegenstander een corner binnen te koppen.

Geen schorsing n.a.v. elleboogstoot VoH

Jan Vennegoor of Hesselink hoeft niet bang te zijn dat hij geschorst zal worden voor de vermeende elleboogstoot die hij in een kopduel met Rob Wielaert uitgedeeld zou hebben. De scheidsrechter heeft de overtreding waargenomen en nadat de oud-PSV-er lag te kermen van de pijn bestraft met geel. Waarschijnlijk omdat Van Hulten vond dat er geen opzet in het spel was. Omdat de scheidsrechter het incendent waargenomen heeft, is schorsing aan de hand van televisiebeelden niet meer mogelijk. Dat er geen opzet in het spel was, bleek ook wel bij de wissel van Vennegoor en na afloop. Wielaert accepteerde het vriendschappelijke handje wat de Tukker hem gaf en Neeskens verklaarde op de persconferentie: "Hij maakte zich breed in een duel en dat mag".

PSV nu w?l in het rood-wit

Na vier seizoenen in het uitshirt aangetreden te hebben, mocht PSV in navolging van o.a. Ajax en FC Utrecht nu ook in het rood-wit aantreden tegen de rood-groen-zwarten uit Nijmegen. Op 7 november 1999 werden de rood-witte thuistenues van PSV afgekeurd door de scheidsrechter waardoor de Eindhovenaren de eerste helft in de uitshirts van NEC moesten spelen.

Hiddink: 'Van Hulten had wedstrijd beter moeten aanvoelen'

Op de persconferentie na afloop was Hiddink niet te spreken over het optreden van scheidsrechter Van Hulten. "Gezien het grote aantal gele kaarten (8 in totaal, waarvan 5 voor PSV en 3 voor N.E.C., red.) zou je verwachten dat zich vanavond een veldslag heeft afgespeeld", aldus PSV-coach Guus Hiddink tijdens de persconferentie. "Toch is dat niet het geval. De scheidsrechter had de wedstrijd, die wel veel strijd kende, beter moeten aanvoelen en niet overal geel voor moeten trekken."

Van Bommel: 'We zijn moeilijk te verslaan'

Na afloop van de wedstrijd werd Mark van Bommel gevraagd naar de vrij makkelijke start van de competitie waar PSV onverwacht gelijk meedraait en makkelijke overwinningen boekt. "Ik denk dat de buitenwereld vrij sceptisch was t.o.v. PSV. Wij zijn intern altijd rustig gebleven omdat wij in de voorbereiding helemaal niet compleet waren. Wij zijn pas vrij laat - vlak voor Rode Ster Belgrado uit - compleet geraakt. Ik denk dat wij het aardig voor elkaar hebben op dit moment. Dat wil niet zeggen dat we top zijn maar we zijn moeilijk te verslaan", aldus de aanvoerder.

Heurelho Silva Gomes

'66 John de Jong voor Jan Vennegoor of H.

PSV on Tour: NEC - PSVVroomshoop on Tour: Foto`s NEC-PSV
De Mortel On Tour: Met 190 man naar 0 -3 !PSV Zuipsite: Foto's NEC - PSV (thuisvak)Acht on Tour: NEC - PSV 0 - 3

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 63 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.