PSV vervalt in oude fout, maar wint wel: 4-2 tegen De Graafschap

30 januari 2016
-
-

PSV heeft de koppositie in ieder geval voor een dag overgenomen door met 4-2 te winnen van De Graafschap. In het Philips Stadion kwam PSV in de eerste helft overtuigend met 3-0 voor. In de tweede helft verviel de ploeg in de oude fout en liet het de tegenstander tot 3-2 terugkomen, alvorens het duel in de slotfase definitief beslist werd.

PSV was in de eerste helft veel te sterk voor de nummer 18 van de eredivisie. Het duurde tot de 17e minuut alvorens PSV op voorsprong kwam. Luuk de Jong kon een counter doeltreffend afronden en PSV op 1-0 zetten. Vervolgens was het Davy Propper die zorgvuldig binnenschoot in de verre hoek. Het was Luciano Narsingh die op schitterende wijze de 3-0 maakte. Op de rand van het strafschopgebied schoot hij tussen twee tegenstanders door met een boog in de verre hoek. PSV kreeg kansen om meer dan de 2-0. Maar zelfs een penalty was niet besteed aan Locadia. Hij vond de uitblinkende De Graafschap keeper Jurjus op zijn weg.

Na rust liet PSV het volkomen onnodig lopen. De Graafschap kon achtereenvolgens via schoten van Van de Pavert en Straalman terugkomen in de wedstrijd. Opeens moest PSV aan de bank en was de overwinning niet zeker meer. Terwijl De Graafschap op zoek ging naar de gelijkmaker profiteerde PSV vijf minuten voor tijd van de ruimte door via de counter de 4-2 te maken. Het was Pereiro die zich knap vrijspeelde en de 4-2 binnenschoot.

Narsingh scoort in vierde duel op rij

Luciano Narsingh is bezig aan een imposante reeks. De buitenspeler die voorheen zo'n moeite had rustig te blijven in scoringspositie heeft nu voor het vierde duel op rij gescoord. Hij staat nu op zeven treffers, zijn hoogste seizoensaantal tot nu toe bij PSV.

De Jong neemt afstand op topscorersranglijst

Met zijn doelpunt tegen De Graafschap heeft Luuk de Jong verder afstand genomen op de topscorersranglijst. De voorsprong op Kuijt en Santos bedraagt nu drie doelpunten.

Topscorersranglijst:
1. L.de Jong (PSV)................. 16
2. Kuijt (Feyenoord)
Santos (NEC).................... 13
4. Janssen (AZ).................... 12

Ranglijst: PSV pakt koppositie in eredivisie

PSV is na de 4-2 zege op De Graafschap voor het eerst dit seizoen koploper in de eredivisie. PSV heeft nu twee punten voorsprong op Ajax. De Amsterdammers kunnen zondag uit bij Roda JC hun koppositie echter wel weer terugveroveren.

Ranglijst:
1. PSV 21 (+31)
2. Ajax 20 (+36)

Guardado valt geblesseerd uit bij PSV

Andres Guardado viel tien minuten voor tijd in het duel van PSV tegen De Graafschap geblesseerd uit. In een uiterste poging om een diepe bal op te vangen verstrekte hij zijn bovenbeen en liep hij ogenschijnlijk een spierblessure op. De ernst van de blessure is nog onduidelijk.

Penaltysyndroom PSV: acht van laatste 12 penalties gemist

PSV ontwikkelt een heus penaltysyndroom. Inmiddels heeft de ploeg van Phillip Cocu van de laatste twaalf penalties er maar liefst acht gemist. Luuk de Jong (3x), Jurgen Locadia (2x), Memphis (2x) en Andres Guardado (1x) misten de acht penalties. De benutte penalties kwamen op naam van Luuk de Jong (3x) em Locadia (1x).

Cocu: 'hadden in 2e helft kracht niet om goed in organisatie te staan'

Phillip Cocu sprak op de persconferentie na afloop oer een duel met twee gezichten. "We speelden goed voetbal met veel kansen en veel druk naar voren. We laten alleen na om het duel helemaal in het slot te gooien." In de tweede helft verviel de ploeg in dezelfde fout door de tegenstander weer in de wedstrijd te laten komen. Volgens de coach ontbrak het in die fase te veel aan organisatie in zijn team. "Als je als ploeg voelt dat de krachten iets wegvloeien, moet je compacter spelen. Ik vond dat we dat niet goed deden. We hadden de kracht niet om goed in de organisatie te staan. In de eindfase werd de wedstrijd heel onrustig, terwijl dat niet had gemogen. Het is belangrijk dat we uiteindelijk winnen, want dat betekent de koppositie. Dat was het doel vooraf."

Opstelling De Graafschap

Jurjus, Straalman, Propper, Van der Pavert, Cicek, Vida, Kaak ('71 Diemers), Smeets ('81 El Jebli), Driver, Peters ('59 Kabasele), Vermeij

Boer zoekt bier: PSV - De GraafschapPSV BHS: Foto's PSV 4:2 De Graafschap (WIJ STAAN BOVENAAN)

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  4 7-0 (3-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.45. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.