PSV blijft overeind tegen FC Utrecht: 0-2 zege

7 februari 2016
-
-

Na de vrij kansloze bekeruitschakeling afgelopen donderdag tegen FC Utrecht bleef PSV zondag in de Galgenwaard wel overeind tegen FC Utrecht. PSV kwam in een goede eerste helft verdiend met 0-2 voor. In de tweede helft wist de ploeg de poort dicht te houden en de 0-2 over de streep te trekken.

Cocu had na de bekeruitschakeling de nodige aanpassingen in zijn elftal. Hij begon met een soort 5-3-2 systeem met een doorgeschoven Arias, Pereiro achter de spits en Jozefzoon op links. In een wedstrijd waarin beide ploegen compact begonnen kwam PSV op voorsprong. Het was Santiago Arias die met zijn aanvallender profiteerde en na een combinatie tussen Van Ginkel en De Jong voor de openingstreffer kon zorgen. Een paar minuten later was het Luuk de Jong die met ietwat geluk Marco van Ginkel in staat stelde de 0-2 te maken. FC Utrecht probeerde het wel, maar vond nauwelijks een gaatje in het compact staande elftal van PSV. Zelf kreeg PSV nog de mogelijkheden op meer ook. Aan beide kanten was er overigens een handsbal te noteren in het strafschopgebied.

Na rust ging FC Utrecht steeds meer druk zetten. Zonder de geblesseerde Jeffrey Bruma had PSV soms kunst en vliegwerk nodig. Veel echte kansen gaf het echter niet weg. Boymans was het dichtstbij een treffer met een kopbal op de lat. PSV hield stand, maar vergat teveel om zelf te voetballen. Daardoor kwam de ploeg steeds verder onder druk te staan. Pas in de slotfase kwam de ploeg er vaker uit en kreeg PSV de kansen om het definitief te beslissen.

PSV scoort voor 49ste duel op rij en houdt nu ook de nul

PSV heeft het doelpuntenrecord opnieuw scherper gesteld. De ploeg scoorde voor het 49ste eredivisieduel op rij. Extra bonus was dat de ploeg nu ook eindelijk weer eens de nul wist te houden.

Van Ginkel maakt eerste treffer voor PSV

Marco van Ginkel heeft binnen een week na zijn transfer naar PSV zijn eerste doelpunt in het shirt van PSV weten te scoren. De middenvelder kreeg bij de 0-2 wat gelukkig de bal voor zijn voeten. Hij aarzelde niet en tikte de belangrijke 0-2 binnen.

Opstelling FC Utrecht

Ruiter, Van der Maarel, Leeuwin, Letschert, Kum ('73 Kallon), Ramselaar, Strieder, Barazite, Ayoub ('61 Ludwig), Haller, Boymans

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.