PSV te sterk voor NEC: 0-3

14 februari 2016
-
-

PSV heeft een goede zege behaald in Nijmegen. PSV was een paar maatjes te groot voor NEC en won uiteindelijk verdiend met 0-3 via doelpunten van De Jong, Locadia en Van Ginkel.

Nadat Jeroen Zoet uitstekend redde op de eerste kans van NEC via Joey Sleegers was het PSV dat uit de eerste kans wel wist te scoren. Jetro Willems gaf opkomend van achteruit al snel de indraaiende voorzet waar hij vorig seizoen zoveel furore had gemaakt. Luuk de Jong schatte de voorzet op waarde in en knikte hem binnen voor de 1-0. PSV had in het vervolg van de eerste helft een overwicht zonder al te veel grote kansen te creëren tegen een compact NEC.

Na rust wist PSV aanvallend gezien beter om te gaan met het spel van NEC. Het leverde kansen op voor onder meer Jurgen Locadia en Luciano Narsingh. Het was Locadia die halverwege de tweede helft de 2-0 kon binnenkoppen. PSV kwam een kwartier voor tijd ook nog op 0-3 toen Marko van Ginkel zijn tweede voor PSV mocht binnenschuiven. De wedstrijd was daarmee beslist. PSV kon alleen nog verweten worden niet verder uit te lopen en de achterstand in doelsaldo op Ajax helemaal in te lopen.

[Foto] Feest in uitvak

Ranglijst: PSV blijft koploper en loopt in op doelsaldo

PSV blijft door de 0-3 zege op NEC koploper in de eredivisie met één punt voorsprong op Ajax. De Amsterdammers wonnen zelf met 1-2 uit bij FC Groningen. PSV liep daardoor ook weer twee doelpunten in op het betere doelsaldo van de Amsterdammers.

1. PSV 56 (+36)
2. Ajax 55 (+38)

Zevende overwinning op rij voor PSV in eredivisie

Met de zege op NEC behaalde PSV de zevende overwinning op rij in de eredivisie. Het laatste puntenverlies dateert van half december toen PSV met 1-1 gelijkspeelde tegen Roda JC. Het was daarbij voor de tweede keer op rij dat PSV de nul wist te houden na de 0-2 in Utrecht.

PSV verlengt recordreeks naar 50 duels

Het doelpunt van Luuk de Jong tegen NEC betekende dat PSV voor de 50ste eredivisiewedstrijd op rij wist te scoren. Daarmee heeft de ploeg de eigen recordreeks opnieuw scherper gesteld. Op 28 september 2014 bleef PSV voor het laatst zonder doelpunten in de eredivisie.

Opstelling NEC

Jones, Kane, Dumic, Van Eijden, Golla, Woudenberg, Bikel ('76 Celik), Ritzmaier ('61 Lundholm), Foor, Sleegers ('69 Roman), Limbombe

Boer zoekt bier: NEC - PSV

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 12 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.