Eenvoudige overwinning PSV in Groningen: 0-3

5 maart 2016
-
-

PSV heeft zaterdagavond een hele eenvoudige zege behaald in Groningen. Daar waar PSV de afgelopen jaren nog zoveel moeite had in Groningen, had de ploeg van Phillip Cocu nu geen kind aan de thuisclub.

PSV begon uitstekend aan de wedstrijd. PSV domineerde van het begin. Dat leverde al in de zevende minuut een treffer op. Jetro Willems stond volledig vrij en zag zijn schot van richting veranderd door Hateboer in het doel verdwijnen. Naarmate de eerste helft vorderde kwam FC Groningen meer en meer in de wedstrijd. De thuisploeg claimde een strafschop toen Jeroen Zoet uitkwam en de bal en daarbij ook Maduro aantikte. Van Boekl zag er echter niets in.

Na rust zette PSV nog een tandje bij. PSV had geen kind meer aan FC Groningen. Vijf minuten na rust was het duel al beslist toen Propper een prachtige aanval schitterend afmaakte. Hij rondde een pass van Locadia met een mooie voetbeweging knap af in de verre hoek. PSV kreeg vervolgens genoeg mogelijkheden om de zege ruimer uit te laten vallen. Het werd uiteindelijk nog 0-3 toen Jurgen Locadia van afstand de derde binnen knalde.

PSV hield al zes duels op rij de nul

PSV is ook verdedigend gezien aan een mooie reeks bezig. Met het duel tegen Atletico Madrid meegerekend houdt PSV nu al zes duels op rij de nul. In de eredivisie heeft de ploeg nu een reeks van vijf duels zonder tegentreffer. De laatste keer dat PSV dat lukte was in 2010 met Andreas Isaksson als doelman.

PSV scoort voor 53ste keer op rij in eredivisie

Ook de scorende reeks in de eredivisie is weer een wedstrijd scherper gezet. PSV heeft nu al 53 duels op rij weten te scoren in de eredivisie.

Tiende zege op rij voor PSV in eredivisie, al 20 duels zonder nederlaag

PSV blijft de reeksen scherper stellen. De zege tegen FC Groningen is alweer de tiende zege op rij voor PSV in de eredivisie. Daarbij is PSV al 20 duels op rij zonder nederlaag.

Boer zoekt bier: FC Groningen - PSV

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 25 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.