PSV met tien man alsnog naar zege op Willem II: 2-0

9 april 2016
-
-

PSV heeft een moeizame zege behaald op Willem II. Daar waar vooraf op een monsterscore werd gehoopt, moest PSV alle zeilen bijzetten om het duel nog te winnen. Nadat PSV met tien man kwam te staan door een rode kaart van Arias haalde PSV met tien man de zege alsnog binnen.

PSV begon goed aan de eerste helft en creëerde diverse mogelijkheden. Zo werd een doelpunt van Luuk de Jong (terecht) afgekeurd vanwege buitenspel en schoot Marco van Ginkel een bal op de lat. Naarmate de eerste helft vorderde wist PSV steeds minder te creëren.

In de tweede helft zette PSV met meer mensen druk, waardoor er meer druk gehouden kon worden op Willem II. Na een uur pelen kwam PSV met tien man te staan toen Arias tegen zijn tweede gele kaart opliep. De rode kaart betekende de ommekeer. Met tien man was het PSV dat een tandje bijschakelde. De kansen kwamen vervolgens voor PSV. Luciano Narsingh had nog twee mogelijkheden laten liggen, maar goed doorgaan en terugkoppen van Luuk de Jong zorgde ervoor dat Marco van Ginkel met een volley voor de 1-0 kon zorgen. PSV kreeg vervolgens de mogelijkheden om het uit te spelen. De ploeg leek dat te verzuimen, maar tien minuten voor tijd deed Nijhuis dan toch wat hij eerder had nagelaten. Hij gaf PSV een penalty nadat De Jong was neergehaald. De spits schoot de penalty verwoestend hard binnen en maakte daarmee aan alle twijfel een einde.

Irritatie in Philips Stadion over Nijhuis

In het Philips Stadion groeide de irritatie over scheidsrechter Bas Nijhuis naarmate de wedstrijd vorderde. De irritatie in het veld over de beslissingen van de scheidsrechter sloeg over naar de tribunes. PSV claimde tot twee keer een penalty en kreeg die uiteindelijk in de slotfase alsnog. Moreno en Zoet liepen tegen geel op na protesten over de beslissingen van de leidsman.

Opstelling Willem II

Lamprou, Van der Struijk ('85 Koppers), Wuytens, Peters, Joppen, Ojo, Falkenburg, Achenteh, Ondaan ('78 Kawaya), Van der Velden, Andersen ('66 Hupperts)

PSV BHS: Fotoverslag Brabantse derby, PSV 2:0 Willem IIBoer zoekt bier: PSV - Willem II

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 6 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.