31 juli 2016
-
Johan Cruijff Schaal
-

PSV is het seizoen 2016/2017 goed begonnen. De ploeg haalde net als vorig seizoen de Johan Cruijff Schaal binnen. PSV won met 1-0 van Feyenoord en sleepte daarmee voor de elfde keer in de historie van de club de hoofdprijs binnen. PSV is daarmee recordhouder.

Na een onrustig begin nam PSV heft heft in handen in de eerste helft. PSV had op voorsprong kunnen en misschien wel moeten komen toen Andres Guardado een vrije trap op de lat schoot en Luuk de Jong vanuit de rebound overkopte. Na een half uur spelen liet De Jong opnieuw na om te scoren. Vanuit een penalty schoot hij op de bovenkant van de lat. Het was alweer de negende misser in de laatst achttien wedstrijdpenalties van PSV. In de 38ste minuut sloeg PSV dan eindelijk toe. Een inzet van Propper verdween, licht aangeraakt, in de verre hoek achter Hansson. PSV kwam daardoor meer dan verdiend op voorsprong. In de eerste helft had Feyenoord niets in te brengen.

Na rust zou de wedstrijd echter omslaan. Feyenoord kwam veel scherper en opportunistischer uit de wedstrijd. PSV had daar nauwelijks een antwoord op. Het leverde de Rotterdammers diverse kansen op de gelijkmaker op. PSV kwam veel te weinig aan voetballen toe, al kreeg het na de openingsfase van de tweede helft de gelederen wel weer behoorlijk dicht. Naarmate de tweede helft vorderde kreeg PSV meer ruimte om het uit te spelen. Daar maakte de ploeg te weinig gebruik van. Daardoor bleef het tot het einde spannend.

[video] Luuk de Jong mist opnieuw penalty

[video] Van der Kuijlen en Susila Cruijff reiken 11e JC Schaal uit aan PSV

Op het bordes in de Arena reikten Willy van der Kuijlen en Susila Cruijff de Johan Cruijff Schaal uit aan Luuk de Jong. Het is alweer de elfde keer in de historie dat PSV de hoofdprijs weet te winnen. Daarmee is PSV recordhouder. Ajax volgt met acht zeges, Feyenoord heeft er slechts twee.

Via een erehaag van de Feyenoord-selectie gingen de spelers vervolgens naar de PSV fans om het feestje te vieren en de PSV fans te bedanken voor de steun.

'88 Menno Koch voor Andres Guardado

Hansson, Karsdorp, Botteghin, Kongolo, Nelom, El Ahmadi, Kuyt, Vilhena, Toornstra ('62 Basacikoglu), Jorgensen ('77 Kramer), Elia

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  5 0-2 (0-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.33. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.