29 september 2004
-
Champions League
-

PSV heeft in de tweede Champions League wedstrijd een late maar verdiende zege behaald op Panathinaikos. Nadat PSV de gehele wedstrijd kansen creerde en nauwelijks iets weggaf, was het uiteindelijk Alex die via Vennegoor of Hesselink de verlossende 1-0 binnenkopte. PSV had eigenlijk continu het balbezit. Het creerde kansen, maar het waren tot aan de 80ste minuut de lat, de keeper en het gebrek aan scorend vermogen van diverse spelers die voorkwamen dat PSV het duel al eerder op slot had gedaan. Daardoor bleef het het gehele duel spannend.

Vooruitzichten in poule gunstig voor PSV

De vooruitzichten op kwalificatie voor de tweede ronde zijn door de overwinning op Panathinaikos en het vertoonde krachtsverschil opeens weer een stuk beter. Aangezien PSV duidelijk beter was dan de uit het tweede koker afkomstige Panathinaikos, mag PSV met vertrouwen toekijken naar de komende duels. PSV lijkt de strijd tegen de Grieken positief te moeten kunnen afsluiten. Rosenborg, dat beter was maar verloor in Griekenland en gelijkspeelde tegen Arsenal, is echter ook nog een geduchte en stugge concurrent.

Gelijkspel Rosenborg-Arsenal kleine tegenvaller

Arsenal kwam in Noorwegen niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Rosenborg. Ljungberg scoorde na zes minuten voor Arsenal de openingstreffer. Rosenborg maakte na 52 minuten gelijk. Dat is een tegenvaller voor PSV. Indien het als sterkste geachte Arsenal alle punten zou behalen tegen de concurrenten van PSV zouden de Eindhovenaren het zelf geheel in eigen hand hebben tegen die concurrenten.

Stand in de poule:
1. Arsenal 2 4
2. Panathinaikos 2 3 2-2
3. PSV 2 3 1-1
4. Rosenborg 2 1 2-3

Vennegoor: hele belangrijke overwinning

Jan Vennegoor of Hesselink was uiteindelijk met enig fortuin de matchwinnaar. "Alex wilde koppen. De bal kwam eigenlijk toevallig op mijn hoofd waardoor ik hem in de andere hoek kon koppen. We hadden misschien wel zo'n goal nodig. We creerden zoveel kansen en als je hem dan niet maakt, dan heb je geluk dat je zo'n kans wel maakt. Ik zag de bal net en had dat beetje geluk dat hij goed op het hoofd kwam. Het was vanavond bij vlagen niet altijd heel goed, maar we creerden wel continu kansen. Dan valt hij niet, maar op dit niveau moet je die wel maken."

"Dit was een hele belangrijke pot, een hele belangrijke overwinning ook voor het moreel. We kunnen nu met vertrouwen naar de andere wedstrijden. We hebben nu alles in eigen hand."

Hiddink: 10 punten voldoende; Rosenborg gevaarlijker dan Panathinaikos

Guus hiddink was na afloop positief over het resultaat en vertoonde spel. "De overwinning was dik verdiend. In de eerste helft hadden we al voor moeten staan. Het is goed dat we niet uit de organisatie zijn gelopen. We bleven rustig en hebben niets weggegeven. Gelukkig kopte Alex in de slotfase nog op de neus van Jan."

De PSV coach wilde zich de gevolgen van de 1-1 tussen Rosenborg en Arsenal eens laten bezinken. Volgens Hiddink is Rosenborg waarschijnlijk gevaarlijker dan Panathinaikos voor PSV in de strijd om de tweede plaats. In de volgende twee onderlinge duels zal het dus moeten gaan gebeuren. "Maar nu moet 10 punten zeker voldoende zijn" aldus Hiddink. Vorig seizoen kwam PSV ondanks die 10 punten toch nog tekort voor de tweede ronde.

'84 Sapanis voor Vintra

PSV on Tour: PSV - Panathinaikos FCVroomshoop on Tour: Foto`s PSV-PanathinaikosPSV Zuipsite: PSV - Panathinaikos
De Mortel On Tour: JAAAAAHHHH !!!!Acht on Tour: PSV - Panathinaikos

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 29 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.