Moreno kopt PSV naar zege tegen AZ: 1-0

14 augustus 2016
-
-

PSV heeft ook de tweede wedstrijd in de competitie weten te winnen. In het Philips Stadion won PSV met 1-0 van de Alkmaarders door een doelpunt van Hector Moreno.

PSV had aanvankelijk moeite om grip te krijgen over de wedstrijd tegen AZ. Het leverde een paar speldenprikken op voor AZ. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg PSV het duel beter onder controle. PSV zette uitstekend druk en heroverde daardoor de bal heel snel op de Alkmaarders. Zelf was het echter niet zorgvuldig genoeg in de passing. Omdat ook de flanken niet goed bezet waren liep PSV in een trechter zonder al te veel te creëren. De beste kansen waren voor Luuk de Jong (kopbal gestopt door Rochet) en Davy Pröpper. Op de counter bleef AZ ondertussen heel gevaarlijk.

Zeven minuten na rust zorgde Hector Moreno dat een goede fase van PSV beloond werd met de openingstreffer. Hij kopte een voorzet van Jetro Willems binnen. In het vervolg was PSV de betere in het Philips Stadion. De kansen kwamen ook, maar werden niet afgemaakt. Omdat de 2-0 uitbleef, bleef de spanning echter hangen. In de slotfase was er toch nog de kans voor AZ, maar dat onheil bleef PSV bespaard.

[Foto] Sfeeractie PSV-fans : 'wij zijn kampioen'

Ranglijst: PSV op doelsaldo vierde na twee zeges, profiteert van puntenverlies Ajax

PSV staat na twee speelrondes op de vierde plaats op de ranglijst. Feyenoord, ADO Den Haag en Excelsior hebben allen eveneens zes punten uit twee duels, maar een beter doelsaldo.

Opstelling AZ

Rochet, Johansson, Van Eijden, Vlaar, Haps, Luckassen, Henriksen ('18 Van Overeem), Wuytens ('64 Weghorst), Jahanbakhsh, Friday, Dos Santos ('85 Garcia)

PSV BHS: Fotoverslag PSV 1:0 AZ Alkmaar

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 14 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  5 2-0 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.05. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.